fredag 10 oktober 2008

Tito Beltrans straff skärpt

"Utslaget är ett skämt, och det kommer jag verkligen att visa." Säger Tito Beltran till media enligt Aftonbladet. Man kan fråga sig varför han inte visat detta redan, när han haft chansen i både tingsrätten och hovrätten.

"Jag känner stor sorg för min son och Titos barn, som inte kommer att kunna krama om sin pappa när de går och lägger sig. Jag hoppas att alla inblandade tänker på det när de kramar om sina barn." säger Tito Beltrans fru Jenny. Ja, som Tito förmodligen tänkt på den lilla flicka han förgripit sig på? Eller på den kvinna han våldtog när han skulle ge henne massage?

"Maktlöshet och chock. Vi var in i det sista övertygade om att det fanns rättvisa, men den här domen visar att Sverige inte är en rättsstat." Säger Jenny Beltran till GP. Nä, det är väl bättre att våldtäktsmän och folk som begår sexuella övergrepp mot barn går fria, eller?

Saken lär väl överklagas till Högsta Domstolen. Frågan är om dom beviljar resning. Det verkar ju faktiskt som att eniga rätter varit överens i två instanser om att bevisningen räcker. (Dessutom verkar de flesta juridiska experter som uttalat sig i media eniga om att det är en bra och gedigen dom.) Det är bara Maria Abrahamsson som snudd på kväljer dom och ifrågasätter om Tito verkligen kan ha fått en schysst rättegång när tre av fem domare var kvinnor.

Inga kommentarer: