fredag 24 oktober 2008

Klargörande: Homosexuella inte sköra

Fick en anonym kommentar om att jag inte skulle häckla Jörg Haider och hans parti då Haider uppenbarligen var en skör människa (eftersom han ägnat sig åt bögeri?) och att jag förmodligen inte skulle häcklat Gudrun Schyman om hon visat sig ha ett lesbiskt förhållande. Då kommentatorn var anonym släppte jag inte igenom inlägget men i händelse att fler tror att det är av dessa orsaker jag häcklar Haider och BZÖ så kan det nog vara på sin plats med ett förtydligande.

Homosexualitet är inte ett tillstånd av skörhet, på något annat sätt än heterosexualitet. Möjligen är man mer utsatt i förhållande till sin omgivning men att vara homosexuell är inte annorlunda än att vara hetero i att man blir kär i människor. Deras kön har i mina ögon ingen betydelse. Det är inte ett ömkansvärt sjukdomstillstånd utan ett kärlekstillstånd. Vilket brunhögern uppenbart inte håller med om. Därav är de värda att häckla när de avslöjas leva precis så som de vill förbjuda andra att leva. (Gissa mitt häckel om Åke Green skulle bli fotad på gayklubb!) Gudrun Schyman vill inte förbjuda homosexuella att leva tillsammans, tvärtom så är hon talesperson för en förening som ständigt driver på för homosexuellas rättigheter. Därför finns ingen anledning att häckla henne om hon en dag skulle bli kär i någon av ett annat kön än hennes nuvarande kärlek.

Det finns ingenting skamligt i kärlek. Däremot i dubbelmoral och förtryck.

Uppdatering: På förekommen anledning. I händelse någon skulle tro att Jörg Haider var en stor Lesbian and Gay Rights-förespråkare så motsägs detta av hans vurm för det nazistiska styret under andra världskriget. Han har i goda ordalag lyft koncentrationslägren, där bl a homosexuella dödades, och han deltog i veteranträffar för gamla Waffen SS-veteraner. Hans parti har också röstat emot en sänkning av "lovlighetsåldern" för homosexuella. Brunhögern i sig har heller inte gjort sig kända för något annat än familjetraditionella värderingar där man hyllar kärnfamiljen och motsätter sig andra sätt att leva sina liv. Båda Haiders partier har stått för en mycket heterosexuell familjepolitik. Österrikes främsta gayorganisation HOSI Wien tog avstånd från Jörg Haider och framhävde att många av hans partikamrater öppet hetsade mot homosexuella. Dessutom sågs den senaste valframgången som en dödsstöt för införandet av en partnerskapslag i Österike.

Inga kommentarer: