måndag 20 oktober 2008

Medelålders män i Audi

Jag har alltid stört mig på dessa medelålders män i Audi. Har skrivit om det förr. De som tränger sig förbi precis innan omkörningsfältet tar slut, bara för att sedan tvingas bromsa bakom någon lastbil. De som kör upp i baken på en och blinkar med ljuset när man ligger i omkörning i 130 km/h. Får ofta känslan att Audin är ett substitut för något större, starkare och ännu dyrare. Eller helt enkelt för det stora som inte finns i byxorna.

Nu påstås på nyheterna att mannen som mördat Carolin Stenvall utanför Gällivare hävdat att hon skällt på honom för hans bilkörning. Att han knuffat henne och att hon råkat slå ihjäl sig och att hans första tanke då var att stoppa in henne i Audin och dra. Och att han sedan glömt var han dumpat henne.

Nä, det låter konstruerat. Men att hon skulle ha skällt på den 50-årige mannen för hur han framförde sin Audi håller jag för mycket trovärdigt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Få se nu! En 50-årig man med dåligt självförtroende. Premisserna för den slutsatsen är: 1) han körde så dåligt att han fick skäll av en 20 år yngre kvinna; 2) han körde en Audi vilket bevisar att han hade en dålig självbild; vilket baseras på två underpremisser; 2i) män som har en Audi skulle vilja ha något ännu större, eftersom de kör som om de hade det; 2ii) män som inte kan få utlopp för sin frustration på ett område tar ut den på ett annan; genom att köra sin Audi vårdslöst.
Då han konfronteras med sin dåliga och vårdslösa körstil förlorar sitt humör och slår ihjäl kvinnan... tja lägger man till dålig jaktlycka med för mycket sprit kanske vi har svaret på frågan: "-Varför?" DLM

Anna-Karin sa...

Ja, jag tycker i allafall att det låter logiskt. Men det förklarar inte varför han smet från älgjakten tidigare på dagen. Du menar att han skulle ha varit full? Kanske var det därför han plumsade i vattnet och sedan fick åka och byta kläder. Eller så hade han nåt annat fuffens för sig. Det har man ju sett i filmer som Jägarna eller serier som Höök hur dom är där uppe i Norr.

Anna-Karin sa...

Kom förresten på att vi ju sett fler exempel på påstrukna jägare i veckan som gick. T ex han som plötsligt fick för sig att vargarna pippade alldeles för mycket i skogen och behövde skjutas av.

Anonym sa...

Ja, den pärlan... så går det när man tillsätter tjänster på basis av avel... DLM