tisdag 28 oktober 2008

Skumt

Det är något mycket skumt med mordet på Carolin Stenvall. Jag kan tänka mig tre möjliga scenarion.

1. Carolin har fått kontakt med karln i fråga på Internet och bestämt dejt. När de sedan träffats har hon inte varit intresserad. (Han är ju inte direkt någon Brad Pitt.) Mannen i fråga har då mördat Carolin. Detta motsägs delvis av att hon ju levde i ett förhållande, men det har ju iofs inte hindrat folk från att vänstra.

2. De två har träffats vid Stenbron. Carolins bil har synts där 1 timme och 45 minuter efter att hon sågs på Shellmacken, 18 mil bort. Det finns inte riktigt tid för så mycket annat däremellan. Hon måste ha hållt en snitthastighet på ca 120 kmh och kört raka spåret. Mannen har varit full, vilket inte är helt otroligt då han har alkoholproblem, som han inte velat behandla. Han har kanske kört illa och hon kan ha ifrågasatt detta som han säger. Han har slagit ner henne och kört iväg och skjutit henne. Men hur har han hunnit det på den korta tid som måste ha gått mellan det att hon kom till Stenbron och vittnena såg hennes övergivna bil?

3. Mannen i fråga har haft en medhjälpare som kört Carolins bil, eller mannens egen bil, till Stenbron. Men varför? För att bilen inte skall förknippas med spår på brottsplatsen. Men det funkar ändå inte tidsmässigt.

Det hela är mycket konstigt. Någonting måste vara fel i de uppgifter som hittills framkommit. Det logiska vore ju att vittnena tar fel på tiden för när de sett bilen, men detta måste man väl ändå ha dubbel- och trippelkollat? Skumt är det.

2 kommentarer:

Helena sa...

Gubbtjyven ljuger väl om lite allt möjligt kan man tänka sig. Men du verkar allt ha en detektivådra! Skriva en deckare kanske? Tack för en bra blogg!

Anna-Karin sa...

Ja, nog ljuger han alltid. Men jag får det liksom inte att gå ihop tidsmässigt och logistiskt.

Och jag läser alldeles för mycket deckare! ;)