tisdag 7 oktober 2008

Carl på herrklubb

I Jan Gullious senaste bok går hans Carl (Hamilton) på herrklubb i London. En sådan där där damer aldrig varit välkomna. Det kan man ju ta då Carl Hamilton är en fiktiv figur. Carl Bildt däremot, han är dessvärre väldigt verklig. (Även om jag ibland får känslan av att han gärna skulle vilja vara Carl Hamilton, fast utan dennes politiska ståndpunkter och knappast föremål för någon Rysslands Hjälte-medalj, väl?)

Carl Bildt bjöd enligt Svenska Dagbladet in till pressträff på herrklubben The Travellers' Club på Pall Mall. När SvD:s journalist ringde fick hon svaret att tyvärr damen, någon gång i framtiden kanske... Pressträffen var inbokad av ambassaden i London som tydligen brukar ha möten där.

Ja, det är klart. Om andra regeringsmedlemmar (läs: arbetsmarknadsminister Littorin) är med i svenska hemliga sällskap där kvinnliga ambassadörer får sitta och äta bakom ett skynke i hallen så kan väl även UD. Nu blev det dock så att pressträffen fick flyttas till ambassaden i stället. Ja, det sparar väl nån krona på representationskontot kanske?

Icke desto mindre så undrar man hur dom tänkte där på UD när dom bokade in mötet på nämnda klubb. Kvinnor måste för att alls komma in i de rum där kvinnor nu på nåder är tillåtna, ha ett manligt förkläde med sig i form av en klubbmedlem. Kanske nästa möte kan planeras till dambastun? Så kan ju utrikesministern stå bakom ett skynke och tala.

Inga kommentarer: