torsdag 23 oktober 2008

Ännu en man

De möts längs vägen. Senare skall bara han finnas kvar att berätta. En berättelse som innehåller ordet "gubbjävel" och att "det slår slint".

Kvinnan och flickan de mött längs vägen kan inte berätta. De är dumpade ute i skogen, öppet, utsatta för väder, vind och (andra) djur. Där har de legat medan deras banemän försökt leva som vanligt, för att sedan slingra sig och säga att de "inte minns". Dessa män som sedan skall leda polisen rakt på platsen där kropparna finns. Dit offren körts med bil. Bilar som skall komma att fälla männen i fråga, oavsett om det rör sig om en Saab eller Audi.

Gemensamt för Engla Höglunds och Carolin Stenvalls hädanfärder är att de mitt på dagen befunnit sig på platser där det är helt normalt att befinna sig. Engla på sin cykel på väg hem. Carolin i sin bil på väg till vänner.

Det må vara att Anders Eklund har ett kriminellt förflutet där den älgjagande pappan från Gällivare inte tidigare är lagförd. Det må vara att deras motiv till varför de befann sig där vid vägen är olika. Anders Eklund hade surfat på barnporrsidor samma dag han fick se Engla där längs vägen. Mannen från Gällivare vet vi inte vad han gjort mellan det att han lämnade sin älgkoja på förmiddagen till dess att han stannade vid rastplatsen framåt kvällen. Tillvägagångssättet och berättelserna är ändå otäckt lika.

Inga kommentarer: