söndag 12 oktober 2008

Bron som skulle hålla i 120 år trasig efter 3...

Ikväll kommer rapporter om att man hittat sprickor i Tranebergsbron. En förbipasserande bilist skall ha känt bron vibrera och ringt räddningstjänsten. Bron, inklusive tunnelbanebron, är nu avstängd vilket innebär att alla vi som bor i Västerort måste åka via Solna eller med Tvärbanan via Essingen för att ta oss in till stan.

Det värsta är att det låter rätt allvarligt på rapporterna i DN. Med tanke på att bron ju är nyrenoverad så kan man ju bara spekulera i vad som ligger till grund att där redan finns sprickor. Det var väl just detta vi skulle slippa med renoveringen som kostat 800 miljoner, exkl SL:s kostnader?

Uppdatering måndag morgon: "Senare under kvällen kunde Vägverkets broexperter konstatera att sprickorna i själva verket var vanliga ojämnheter i asfalten. - Det är inga skador i brokonstruktionen. Det man har reagerat på är en broskarv, som finns i alla broar för att bron ska kunna röra sig lite, som har varit lite ojämn. Det gjorde att det dunsade extra mycket när man körde över den, säger Marianne Dunér, informationschef vid Vägverkets region Stockholm." (DN, måndag)

Bra, då vågar jag ge mig av till jobbet nu då. Två dagar kvar. Imorgon tar vi en "öl efter jobbet". Ring mig för tid och plats om ni inte redan fått mejl om detta!

2 kommentarer:

Sara sa...

Visst är det samma bro som det berättas om i Låt den rätte...? Läskigt...

Bloggerskan sa...

Hmmm, minns inte detta... Men det är ju bron som går mellan Krillan (Kristineberg) och Alvik. Jo just ja, han kör väl bil över där Elis "sambo"?