tisdag 2 september 2008

Kaffe!

Vad gjorde man utan sitt morgonkaffe. Själv har jag kokat mitt i en perkulator här i Vällingby. Perkulatorn köpte jag i slutet av 1900-talet på Åhléns City. En Salton. Dessa finns inte att få tag på längre utan det är OBH Nordica som gäller. Det senare bojkottas av mig och lille mannen då det är så nedrans uselt. Sist vi köpte en perkulator till Torpet rostade den efter första koket.

Nu börjar jag tröttna på att mecka med min över tio år gamla perkulator på morgnarna. Så jag köpte mig en ny bryggare, en liten smidig sak som brygger lagom med kaffe för oss två. Till detta gjorde jag slag i saken och köpte de vackra Iittala-muggar som jag först spanade in i finska Fiskars i våras. Taika av 39-årige designern Klaus Haapaniemi.

Och fan om inte kaffet (Zoëgas Mollbergs Blandning just nu) smakar ännu lite bättre! (Bäst hade det såklart smakat med Helsingborgsvatten.)

2 kommentarer:

Mikaela sa...

Min nordica-perkolator har allt hållt ett par år, måste jag säga, men jag har inga illussioner om att den skall hålla 15 år, såsom mormors gjorde, på sin tid...

Anna-Karin sa...

Ja, i den vi köpte var det bottenmuttern som fick beläggning och blev rödbrun efter bara en bryggning. Lille mannen påstår att det är sånt dom sparar in på först, smådelarna...

Men, men, den gamla håller fortfarande och den får vi använda när vi får gäster. :)