onsdag 24 september 2008

Danmark får backa om anhöriginvandring

Idag meddelar Svenska Dagbladets pappersupplaga att Danmark får backa angående anhöriginvandringen. Deras regler bl a angående ålder håller inte. En representant för en NGO som driver frågan om rätten att gifta sig med vem man vill säger att nu har man papper på att det är EU:s regler som gäller. Man skulle ju kunna invända att vi länge haft t ex en Europakonvention om mänskliga rättigheter som säger att ingen skall diskrimineras p g a sin etniska bakgrund. Papper har det funnits gott om. Det är viljan att behandla alla lika som saknas.

Och, alla ni anonyma som brukar skriva heta inlägg om att feminister borde hata Islam och att de danska lagarna förhindrar barnäktenskap. Det ni säger är att ALLA icke-danskar ägnar sig åt kvinnoförtryck och gifter bort sina barn. Det är nämligen det som den danska lagen innebär, att så länge som du inte är dansk nog så är du misstänkliggjord. Detta är inte förenligt med feminism.

2 kommentarer:

Malinka sa...

Jag tycker att alla som anser att feminister skulle hata islam borde läsa på lite. Om islam, t.ex. (troligen om feminism också).

Jag rekommenderar en bok som kommer ut snart på NoK, "Genus och religion". Vissa delar är sisådär, men avsnittet om islam kan ge nya insikter.

Anna-Karin sa...

Spännande! Misstänker att den kan ge upphov till fler blogginlägg i ämnet. Den är väldigt intressant denna skärningspunkt mellan religion och genus/kön och det skapar sannerligen intensiva debatter där de flesta har en åsikt.