måndag 1 december 2008

Lucka 1 - Lussebullsberget


Idag har jag tvättat min mans skitiga kalsonger*, korrekturläst och redigerat hans fina artikel om demokrati, lagat middag** samt bakat lussebullar***. Det är nog bra om jag får ett jobb snart.

Samtidigt som jag tänkte att vad bra, nu kan jag ta med överflödet av lussebullar till min syster och svåger på onsdag, så läste min syster på Facebook att jag bakat lussebullar. Ett mejl anlände att jag inte behövde bry mig att ta med några sådana till Göteborg då hon själv bakat femtio stycken, och inte ens tycker det är gott. Så svågern kommer väl se ut som han fått gulsot eller nåt.

Kanske dags att bjuda in grannarna på fika? Eller ta med till Thailand, om man nu kommer dit.

* Erkännas skall dock att mer än hälften av alla kläder var mina egna.

** D v s fräst Findus kycklingpytt i stekpanna samt stekt ägg.

*** Utan Kesella, vad är detta för nymodigheter i alla recept? På min tid fanns minsann ingen Kesella och jag mådde inte illa av det!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fast, alltså, lussebullarna blir mycket saftigare om man använder kesella – bra nymodighet.

Bloggerskan sa...

Jo, jag har förstått det men hade ingen hemma... Alla recept innehåller numera Kesella men jag hittade ett gammalt hederligt i något diskussionsforum... Och dom blev faktiskt väldigt saftiga ändå. Kanske för att jag använde lite mindre mjöl?

Fast visst, skall jag baka fler så lovar jag testa Kesella. Men dom här lär räcka nästa jul också... ;)

Bloggerskan sa...

Förresten, hittade ett väldigt trevligt recept med Kesella hos Tre tjejer i köket. Blanda gräddglass och Kesella till krämig konsistens och servera med fruktsallad. MUMS!

Bloggerskan sa...

Ja, snart är det dags igen! :)