söndag 21 december 2008

31 år och får inte välja själv

Kronprinsessan Viktoria är 31 år, hennes bror 29 och systern 26. De har varit tillsammans med sina respektive sambos i sju till tio år. Men får inte fira julafton tillsammans med dessa partners. Det har deras patriark till far bestämt. Ingen ring på fingret, inget gemensamt julfirande.

Jag antar att de tre skulle kunna vägra att fira tillsammans med sina föräldrar och i stället fira med sina partners. Så som vilka vuxna människor som helst skulle ha gjort om de ställts inför detta val. Men det är ju inte ett val de kan göra i praktiken utan att det skulle bli skandal.

I stället så lämnar de tre vuxna syskonen sina partners på julafton för att åka hem och fira med mamma och pappa på Drottningsholms slott, där för övrigt även Daniel Westling bor. Till saken hör även att de två yngre inte får förlova sig så länge storasyrran inte gjort det, och storasyrrans kille duger inte för förlovning. Snacka om moment 22.

När skall kungabarnen få växa upp? Detta bidrar bara ytterligare till kravet på att avskaffa monarkin. Den har överlevt sig själv och är inte värdig ett modernt samhälle.

Inga kommentarer: