söndag 7 december 2008

Lucka 7 - Tidernas julsång

I förrgår rapporterade radion om svenska körers fem-i-topp bland julsånger. Där jag satt i bilen var mitt val givet. Det finns en julsång som går utöver alla andra, som alltid får det att tåras i ögonen av julefröjd.

Och se, körerna håller med mig:

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Å jag kan bara hålla med! Fast det finns en hel del andra julsånger som också får mina ögon att tåras...

Varm kram..

Anna-Karin sa...

Absolut! Jag har många favoriter men den här är nåt extra med. :)

Andreadventskram

vmm sa...

Jag förstår att bloggkommentarerna inte är till för att göra reklam men jag vill ändå säga att hemma hos mig så snurrar Amy Diamonds julskiva "En helt ny jul" på repeat. Att berätta att jag är mycket nöjd med att ha köpt den skivan ligger förhoppningsvis inom kommentarsreglerna för den här bloggen ;)

Jag har förstått att du är en smula Jönköpingsbaserad och jag måste säga att Amy Diamond verkligen satt Jönköping på min mentala karta. Tidigare har Jönköping inte betytt något för mig. Jag har åkt igenom med bil, stannat någon gång på A6, men inte tänkt närmare på det. Amy har gjort att jag numera lyssnar till när Jönköping nämns i nyheterna. Serendipitet, som man säger inom antropologin (oerhört intressant fenomen och som påverkar mänskligt leverne väldigt mycket, men jag ska inte bluddra ut i enorma textmassor om mina tankar om det).

Amy Diamond har i alla fall satt Jönköping på min mentala karta och som sagt är jag väldigt nöjd med mitt köp av hennes skiva En helt ny jul *ingen reklam... KONSUMENTUPPLYSNING kallas det ;) *

Anna-Karin sa...

Konsumentupplysning är helt OK här på bloggen. :)

Hos oss snurrar Katie Melua på repeat för tillfället. Tack till Jenni och Linda för att ha introducerat henne för lille mannen, och till honom för att ha varit tillräckligt alert att uppfatta bra musik just den kvällen.

Och Jönköping ÄR väldigt mycket passera förbi, för mig också innan maken fick jobb här...