tisdag 30 december 2008

Medarbetares värde

En arbetsgivare som jag känner till ganska väl valde i år att ge sina anställda två biobiljetter i julklapp. Tidigare år har det delats ut Höganäskeramik, ostknivar, ljuslykor, spel m m. Nu bestämde man sig för att de medarbetare som fått jobba kvar efter den stora nedskärningen i höstas skulle få två biobiljetter. De som jobbat tio månader av tolv men tvingats sluta p g a nedskärningarna fick ingen julklapp alls. (Något som tidigare varit kutym, att har man jobbat där under året skall man ha en julklapp.)

Vad sänder denna arbetsgivare för signaler till de utvalda som jobbar kvar? (Ja, de är utvalda medelst avtalsturlista. Ingen lagturordning när arbetsgivaren = facket och vill säga upp/köpa ut, inte.)

* Att man har så dålig ekonomi att man inte har råd med en dyrare present?
* Att man har så dålig fantasi att man inte kan komma på något annat att köpa för 200 kr?
* Att man inte högre värderar dem som nu skall köra stenhårt och ta över arbetsuppgifter från de många som fått sluta?

Vad blir presenten nästa år, en kalender med arbetsgivarens namn på?

När man bjöd in till julfest talade man om för de fortfarande anställda att "alla som slutat" skulle få komma på festen. Vilka genast kontaktade sina f d kollegor och tyckte det skulle bli kul att ses igen. F d kollegor som var lite undrande då de alls inte erhållit någon inbjudan. För vad arbetsgivaren egentligen menade var att de skulle bjuda in alla som INTE slutat. Än. (D v s de som fortfarande har uppsägningstid, inte de som gjort ekonomiska överenskommelser och slutat direkt.)

Det är lite tagelskjorta över det hela. Jante-tagelskjorta. Ni skall banne mig vara glada att ni fått vara kvar och inte inbilla er att det kommer bli några sötebrödsdagar. Och ni som slutat skall vara glada att ni fått pengar som kompensation för att vi kringgick er i turordningen. Det räcker gott som uppskattning för att ni jobbat hos oss hela livet.

Såhär på årets sista dag måste jag nog ta bladet från munnen och säga att jag faktiskt inte förstår personalvårdsstrategierna hos denna arbetsgivare. Om det funnits en arbetsmiljöplan hade man kanske kunnat läsa om det där.

Notering: Ikväll dricker vi vårt goda Faïsses-vin i Chateau-glasen från Kosta. Dessa fick jag varje år i julklapp av Svenska Finans (nuvarande Handelsbanken Finans) när jag jobbade där två år i slutet av 1980-talet. De håller än och används flitigt. Särskilt konjakskuporna utan fot som vi dricker whisky ur. Glasen har S/F-logga diskret etsad på foten/kanten. Osten skär vi med fina knivar från Sybarit som jag fick förra julen från HTF. I soffan ligger filten vi fick i julklapp ett år. Ovanför min dator står 2005 års ljuslyktor. Kanske lagar jag under 2009 något ur kokbkoken Till bords med Evert Taube (2004 års julklapp). Jag använder i stor sett alla mina julklappar vilket väl ändå betyder att mina tidigare arbetsgivare (före 1/1 2008) var ganska duktiga på att välja julklappar.

4 kommentarer:

tiarafeministen sa...

Jisses vilken sörja. Min arbetsgivare (nära) har alla år sedan jag började gett oss de underligaste julklappar. filtar med företagsloggan var en av bottennoteringarna. Värst var nog året när alla fick skicka in resept och så gjorde de en ful liten kokbok som alla fick. Förra året fick vi en mini-brandsläckare man kan ha i köket..

I år fick vi veta att efter alla år av gnäll skulle vi bli "nöjda". Det vi fick var 150krs presentkort som vi kunde gå in på nätet och välja vilka butiker de skulle gälla i. Bäst hitills onekligen.

Min andra arbetsgivare (veolia) har haft en ganska svajjig historia på julklappsfronten. Förra året fick vi en träningsväska samt handduk och flaska. I år fick vi välja mellan att ge bort en summa till välgörenhet eller få ett sällskapsspel.

Anna-Karin sa...

Haha! Hur framstår man inte då när man säger att - Näää, jag vill hellre spela spel än ge en slant till en fattig. ;)Jag hade nog ändå valt spelet...

Sara Rosberg sa...

Vi har haft väldig variation också. För två år sen fick vi inget alls eftersom vår verksamhet gick med minus så mycket. Förra året fulades det och togs pengar från friskvårdskontot till en jultallrik som dagpersonalen fick tillaga själv (och äta på avdelningen). I år blir det ingen julmat, det enda som fanns var en chokladask. Inget särskilt till de som jobbar hela julen eller nyår. Jo, vi fick alla ett presentkort på 150kr på Coop...
De är helt sjukt att ha ett system som bygger på att de enheter som går med vinst får julmat och -klapp därefter. Vi bedriver specialvård som budgeteras som den vanliga och därmed går vi aldrig med vinst (ska kommunen ens göra det?). Så vi inom omsorgen och tjänstemännen kommer nog aldrig se en jämlik jul. Samtidigt är det så tydligt vilka som är i störst behov av uppmuntran och extra belöning. Tycker jag iaf.

Anna-Karin sa...

Håller helt och fullt med dig. Arbetsgivare skall inte särbehandla sina anställda. Julklappen skall vara ett bevis för uppskattning att alla varit med och gjort ett bra jobb under året. Därför bör det även ges till dem som kanske bara jobbat 10 månader just det året. Och oavsett om man är tjänsteman eller kollektivare.

Min kollega fick en gång frågan vad skillnaden var mellan en tjänsteman och arbetare från en man som just flyttat till Sverige. Hon förklarade varpå han sken upp:

- Okej, nu förstår jag! En arbetare är en som står och jobbar och en tjänsteman en som sitter och jobbar!

Hos er verkar det som om man kan säga att det ena är de som får julklappar, det andra inte. ;)