måndag 15 december 2008

Björnjägarn

Mitt nya halsband känns som något Björnjägarn skulle kunnat tillverka. Coolt. Denna man, myt och konstnär som min mor berättat om, som levde uppe i Bergslagen där hennes morföräldrar kom från. Gissa vad jag önskar mig i födelsedagspresent i mars.

4 kommentarer:

Kajsa Bergman Fällén sa...

Åh Björnjägarn! Jag har två tavlor, en som jag köpt själv på en auktion och en som jag fått av min morbror som träffade honom för länge sen och faktiskt gjorde en bandad intervju med honom som jag har på datorn nånstans men faktiskt aldrig har lyssnat på.

Bloggerskan sa...

Ja, alla som rört sig i skogarna där uppe verkar någon gång ha stött på karln... Min mor minns honom från det hon var liten, eller om det var mormor. Och mammas man härstammar, liksom för övrigt jag och min man, också där uppifrån och har även han ett par tavlor. (Hmmmm, dras 'bergslagstattare' till varandra? ;))

Stod och funderade över att köpa två stycken för något år sedan och ångrar grymt att jag inte slog till.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Min morbror är inte därifrån, jag vete sjutton hur han fick slag på Björnjägarn. Men många år senare hamnade jag och min familj där i trakten åtminstone som "sommargäster" och då hittade jag min tavla. Han gick väl på luffen den gode Björnjägarn och bytte mat mot tavlor, han var oerhört produktiv och målade på allt han kom åt att måla på vad jag har hört. Han var lite här och där så många känner till honom och har träffat honom.

Bloggerskan sa...

Ja, intressant person. Ser fram emot den uppdaterade boken. :)