tisdag 23 december 2008

Kärleksbudskap i juletid - not

Den där tysken som innehar påveämbetet har i sitt jultal slagit fast att homosexuella handlingar är ett lika stort hot mot mänskligheten som hotet mot regnskogarna. Trollhare har en poäng i sin tolkning av detta tal.

Fundamentalistiska religiösa som vill förbjuda människor kärlek, inte att de känner den men väl att de utövar den, borde man väl inte ägna så mycket uppmärksamhet i ett sekulärt samhälle. Men det tål ju ändå lyftas att det är denna ogina och sippa inställning som katolska kyrkan står för. Liksom många andra kyrkor, moskéer och andra "gudshus". Bevarandet av kärnfamiljen och det heterosexuella och fördömandet av alla dessa som lever annorlunda har genom århundrandena funnits på deras dagordning. Det ser inte ut som om de är särskilt intresserade av att anpassa sig efter vårt moderna samhälle, FN-konventioner eller EU-stadgar heller.

Obs: Ni som sitter och kör anonyma "copy + paste" på alla bloggar som är kritiska mot kyrkan kan bespara er jobbet här. I det här inlägget får man bara kommentera om man vågar stå för sina åsikter med sitt namn och en länk.

Inga kommentarer: