Julskinka enligt Arla
Jag glömmer aldrig julen då mamma skulle koka skinka och vi fått tag i ändalykten från en orne, en okastrerad hangris. Det gick inte att vistas i huset. Lukten var obeskrivligt vidrig. Det blev att köpa ny skinka och börja om från början.
I år verkar problemen med skinkorna vara en annan. Åtminstone om man tänkt sig att köpa en irländsk skinka. Irish pork, British beef. Ja, vi får väl göra som statsministern säger åt oss, och köpa svenskt. Så länge grisen är kastrerad. För skinka är förmodligen måste nr 2, efter sillen, på julbordet.
1. Inlagd sill
2. Skinka med senap
3. Rödkål
4. Rödbetssallad
5. Jansson
6 kommentarer:
på vårt julbord är det skinka, sill, köttbullar, prinskorvar omelett med purjolök och bacon plus många liter julmust. Men Jansson står jag för, det finns sällan på bordet, konstigt nog;)
Julmust är ju dödsviktigt! Får göra en lista över livsnödvändiga drycker också. :)
Min fem-i-topp:
1. Julskinka (utan den ingen jul)
2. Gravad lax
3. Glödhoppor (mjukt hälsingskt tunnbröd)
4. Sill
5. Köttbullar (pappas)
Jag kan byta ut lite av sillen mot varmrökt lax med någon trevlig gräddfilssås. Mums.
Värmlandskörven då?
Den är ju inte helt lätt att hitta här i Stockholm så det brukar vi äta alldeles för sig själv efter besök i Värmland. :)
Hur är det med värmlandskôrv på julbordet i Gråbo?
Skicka en kommentar