lördag 1 november 2008

Till min syster

Kanske blir det någon liten skiva över som jag kan frysa in, till dig. :) Stektermometern verkar för övrigt ha ljugit. Nästan så rött som jag vill ha det.

Sen blir det grillade rotfrukter. I grytan i bakgrunden lurar en Laphroaig-sås.

6 kommentarer:

Anonym sa...

MUMS... det är nog ingen idé att hoppas på att nått blir över så gott som det ser ut. Får väl blunda och tänka på dofter och smutsiga fönster istället... minnena bör väl finnas där någonstanns?

Bloggerskan sa...

Idag skiner solen här. Kan berätta att fönstren är lika smutsiga som någonsin de på Majas väg.

Översättarhelena sa...

Laphroaigsås låter intressant för en Islayälskare som jag! Kan man få recept?

Bloggerskan sa...

Ö-Helena,
Har gjort det helt på känn idag. Marinerade tjälknulen i en lag spetsad med Laphroaig som jag visste brukar bli gott. Sen slängde jag i en skvätt i rödvinsåsen också. Såsen blev god men är gjord på maizena vilket inte ger den den "rätta" lena konsistensen, men är ett måste då alla i sällskapet inte är toleranta mot gluten.

Smör, maizena, mjölk, matlagningsgrädde, enbär, rödvin, Laphroaig och glutenfri soja. Lite salt. Sen en rejäl reducering.

Blir spännande att se vad de vanligtvis kräsna gästerna tycker. Själv är jag väl mest kräsen av alla, som alltid när man själv lagar maten...

Översättarhelena sa...

Tack, det måste testas!

Bloggerskan sa...

Ja, Islay-whisky är märkligt oprövat i matlagningstipsen. ;)