måndag 24 november 2008

Röster om högerns hyckleri

Feministiskt initiativ har liksom jag igår reagerat över Moderaternas förslag till särbehandling av icke-svenskar i det att dom antar att alla som inte är svenskar per automatik behöver lära sig mer om demokratiska "värderingar". (Moderaterna definierar inte närmare exakt vilka värderingar som avses mer än att det är "jämställdhet och så vidare". Und so weiter. Så vi vet ju inte om det är kristdemokratiska värderingar, högervärderingar eller värderingar som säger att feminister är skit men att jämställdhet är jätteviktigt som skall gälla.

Liksom Blogge ovan får jag lite auktoritära vibbar av Per Schling(erbult)mann och moderaterna. Vad är det egentligen som Moderaterna vill se? Hjärntvätt? Jag ser det som gränsande till fascism att hota folk med repressalier (indragna bidrag) om de inte tycker och tänker exakt som oss. Det är en sak att kräva att alla följer lagen (och därmed också förutsätts veta vad som står i den), en helt annan att kräva konformitet i vårt tänkande och våra värderingar.

Tänk alla dessa gånger man som feminist fått höra att man absolut inte skall lägga sig i folks privata angelägenheter. Att beslut om hur jämställda man vill vara skall fattas vid kökbordet, inte i riksdagen. Men det gäller väl bara svensk-svenskar. Och det är klart, att ett parti som är så emot att man lagstiftar för att främja jämställdhet måste ta till andra medel för att få folk att lyda, såsom hot om ekonomisk ruin om "dom" inte tycker och tänker som "vi".

Nä, sopa rent framför er egen dörr först, Schlingmann.

Inga kommentarer: