tisdag 18 november 2008

Stolliga antifeminister

I helgen har jag spenderat min tid med annat än vad som rört sig i Maria Abrahamssons antifeministiska huvud. Skönt då att se sådana här välformulerade inlägg i debatten. Skönt också att Hellgren bemöter Abrahamsson med samma vokabulär som hon själv alltid använder om dem hon inte gillar eller håller med.

Stolliga antifeminsiter finns det ju gott om, för övrigt. Veronica Svärd drabbas ofta av dem, nu senast i form av professor Bo Rothstein som inte förstår att hans och Maria Abrahamssons öppna förlöjligande av transpersoner är lika illa som förlöjligandet och förförjelsen av personer p g a deras religion, t ex judendom. (Sen kan man ju välja att illustrera denna likhet på olika sätt, som gjorts av en kommentator på Veronicas blogg.) Att som Rothstein få detta till att Veronica är antisemit, och skicka mejl till Veronicas styrelsekollegor med det uppenbara syftet att vi borde ta Veronica i upptuktelse... (Mejlet hade för övrigt sorterats som "spam" av min e-posttjänst...) Ja, det är ju intressant med tanke på vilken position Rothstein har i samhället, och på debattsidorna, jämfört med Veronica. (Jag använder hennes förnamn här då vi känner varandra.) Maria Abrahamsson i sin tur gör, som bloggaren ovan lyft fram, något synnerligen ohederligt och försöker få det till att Veronica "instämmer" i antisemitiska uttalanden. (När skrev f ö Abrahamsson eller SvD:s ledarsida något kritiskt om att utrikesminister Carl Bildt tillät verkligt rasistiska inlägg ligga på sin blogg i veckor? Det handlade iofs om utrotandet av palestinier men ändå? Borde inte Abrahamsson eller Gudmundsson bett Reinfeldt att ta Bildt i örat såsom Abrahamsson anser att Gudrun Schyman skall göra med Veronica Svärd?)

Tycker verkligen Svenska Dagbladet att det är OK att man får påstå vad som helst bara för att man råkar vara rikets första antifeminist?

Notera: Att jag vägrar ha med en disclaimer i detta inlägg att jag minsann inte tolererar rasism, antisemitism osv. Bo Rothstein verkar förespråka detta och tar avsaknaden av sådana disclaimers som ett bevis på att man är just rasist, antisemit osv. Vilket iofs får mig att känna en stor lust att liksom Messerschmitt ta avstånd från en hel massa företeelser. Som t ex snarstuckna, verklighetsfrånvända statsvetare eller stolliga ledarskribenter. Ibland måste dock även sådana personer lära sig att läsa mer än en kommentar eller ett blogginlägg för att avgöra vad bloggaren i fråga står för.

3 kommentarer:

gudmundson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anna-Karin sa...

Per Gudmundsson kom idag till Carl Bildts, och får man anta, sin kollega Maria Abrahamssons försvar här i kommentarsfältet. Då Gudmundsson valt att klippa in det ursprungliga inlägget i sitt svar här har jag modererat hans inlägg något. Jag vill ju inte bli anklagad av Svenska Dagbladets ledarsida för att sprida antisemitism, vilket de själva uppenbarligen gör...

Här kommer Per Gudmundssons inlägg utan kommentaren som först publicerades på Veronica Svärds blogg:

"Hej!

Kommentarerna på Bildts blogg fick inga uppmuntrande tillrop från bloggägaren - det är en avgörande skillnad.

Läs mer här:

http://www.extremister.se/fi-toppnamn-publicerade-antisemitism/

Veronica Svärd kommenterar själv ovanstående kommentar med: 'Elin: Talande liknelse…'"

Och här kommer mitt svar till Gudmundsson:

Bildt lät kommentaren ligga kvar på sin blogg rätt länge trots att han blivit varse om den. Intressant att du verkar försvara detta beteende samtidigt som du, såklart, utelämnar att Veronica Svärd direkt efter orden "talande liknelse" också skriver "(betyder dock inte att jag står för innehållet)". Men det utelämnar du, Gudmundsson. Varför det? För att det ser bättre ut att liksom din kollega Maria Abrahamsson försöka få det till att Veronica Svärd är antisemit? När skall Svenska Dagbladets ledarsida klargöra att Abrahamssons, iofs slingrande, anklagelser är vettlösa?

Anna-Karin sa...

Tillägg: Läs gärna tråden som Gudmundsson hänvisat till. Diskussionen efter inlägget där är rätt klargörande, tycker jag. (Och förmodligen våra motdebattanter också.)

Tycker det hela verkar koka ner till om det går att jämföra gruppen transpersoner med gruppen judar när man bekämpar förtrycket. Det tycker uppenbarligen inte sajtens författare Magnus Sandelin som uppmanar feministerna i tråden att "sluta att ställ olika grupper mot varandra". Nä, för det går väl inte att jämföra förtryck av personer med oklar könsidentiet med judar. Vet ni vad!