söndag 23 november 2008

Fjäsk för mörka krafter

Moderaterna fortsätter att fjäska för potentiella väljare som anser att man skall särbehandla och ställa krav på folk utifrån etnisk bakgrund. Nu genom att kräva att invandrade personer får skriva kontrakt med Sverige, typ. Jag som trodde man gjorde det genom att slå ner sina bopålar här. Svensk lag gäller ju som bekant såväl för moderater som för alla andra inom landets gränser. (Och för svenska medborgarge också utom landets gränser.)

Frågan är vad vi skall göra med alla de icke invandrade (var nu gränsen är tänkt att dras) som bryter mot svenska "lagar, regler och värderingar". Jag har sagt det förr och jag säger det igen, att jag och moderaterna delar inte särskilt många värderingar. Frågan är om det är deras eller mina som skall testas. Skall de också få sina bidrag indragna? Eller är det bara de med ett annat etniskt ursprung som skall få sina bidrag villkorade?

"Syftet är att vi ser till att överföra viktiga svenska värderingar om jämställdhet och så vidare."

Säger moderaten Per Schlingmann. Som om alla svenskar var jämställda. Som om alla svenska män delade ansvaret för hem och familj jämställt med sina fruar och sambos. Som om svenska bolagsstyrelser var jämställda. Som om moderaternas och deras allierades vårdnadsbidrag hjälper invandrade familjer att leva jämställt. (Vi ser ju i statistiken vilka områden som är bäst på att ta ut vårdnasbidrag och vilka barn som inte längre får gå på förskola.)

Att särbehandla människor utifrån ursprung, att dra in bidrag om de har fel värderingar, när man inte gör detsamma med svensk-svenskar med fel värderingar, stinker och är med stor sannolikhet inte förenligt med den diskrimineringslagstiftning som nämnda moderater varit med om att införa.

Inga kommentarer: