måndag 24 november 2008

Svenska Dagbladets syn på sina kunder

Idag uteblev tidningen igen. När jag loggar in för att anmäla detta ser jag att min prenumeation löpt ut idag. När jag studerar deras prenumerantinformation närmare upptäcker jag att vi här har en tidning där man inte är mer intresserad av sina prenumeranter än att man bemödar sig att skicka en faktura med frågan om man vill fortsätta. Tidningen bara uteblir. (Och DÅ funkar det minsann.) Exakt datum får man själv hålla reda på vilket innebär att man skall veta exakt hur mågna gånger Premos tidningsbud inte utfört sitt uppdrag.

Dryga 1 600 kr vill dom ha för att jag skall binda mig för en sexmånadersperiod, minsta möjliga tid för oss som tydligen redan prenumererat.

Fan vet. Det är ju gratis på Internet, och där är jag knappast beroende av att tidningsbuden får ut tidningen. Om företaget i fråga dessutom inte är mer intresserade av mig som kund än att jag själv får hålla reda på när prenumerationen löper ut så kanske dom inte är så intresserad av mina pengar heller. (Har ärligen aldrig varit med om detta, och jag prenumerar på ett antal tidningar.)

Och den malligare morgontidningen då? Hur är det med den? Ja, den erbjuder förvisso månadsbetalning men om man vill börja prenumerera får man vänta sex dagar (!) på att få tidningen. Först den 1 december kan dom börja leverera...

2 kommentarer:

Malinka sa...

DN skickar ut påminnelser. De fortsätter t.o.m. skicka tidningen, och allt enträgnare påminnelser om att man ska betala prenumerationen, ganska länge efter att prenumerationen har gått ut.

Eller, det gjorde de innan jag skaffade autogirobetalning för 5 år sedan.

Anna-Karin sa...

Ja, jag har skrivit till DN med denna fråga samt frågat varför det tar så lång tid att lägga upp en prenumeration. (Svenskan tog inte mer än någon dag och dom är väldigt bra på att styra om tidningen mellan två olika adresser.)

Funderar dock på att testa DN ett kvartal. Fast jag gillar verkligen Svenskan, redaktionellt och layoutmässigt. Det är bara ledarsidan som kan få mig ur balans, men å andra sidan är det väl bra att hjärtat får jobba lite också. :)