måndag 14 december 2009

Tuves och Luvas jul - att laga fudge på små barn!?

Tuve och Luva lyckades igår hacka sig in i landladyns dator för att undersöka hennes internettrafik. Bland annat började dom med att kolla de sökningar landladyn haft till sin blogg. Den i särklass vanligast sökningen är "Thomas Nordegren". Detta efter att Ebba von Sydow tvålat till honom i P1 förrförra sommaren och sedan själv länkat till landladyns inlägg. Nu söker folk förmodligen för att se vem det är som är svärfar till Tiger Woods.

Den sökning som kom på andra plats fick det dock att isa sig i skummet hos de två tomtarna. Landladyn har länkat till en sajt som sprider recept på skumtomtefudge. Det är ju som den där myten om judar som bakar bröd på blodet från små barn, fast på riktigt! Människor uppmanas på sajten till "tomtemassaker"! Och till råga på allt så genomför folk faktiskt detta. I helgen har det till exempel kommit rapporter om att tjugotalet skumtomtar massakrerats i närheten av Lammhult. Även om folket där nere verkar ångra sig och tycker det var lite skumt, så är Tuve och Luva oroade över denna utveckling.

På det stora hela verkar Landladyn umgås med skumma typer, från Umeå i norr till Bryssel i söder, som har tagit för vana att glufsa i sig skumtomtar utan tanke på att även dessa små tomtar har en mor som kommer gråta av saknad över dem. Av denna anledning väljer Tuve och Luva idag att travestera Jonas Gardells Mormor gråter:


"Gör som människorna, se så girigt dom tar för sig av skumtomtefudgen! Allt jag kan tänka på är att dessa skumtomtar en gång var lyckliga små tomtar! Allt jag kan tänka på är att dessa skumtomtar en gång var lyckligt hoppande och skuttande små tomtar som förnöjt skrattade och sjöng bland sina vänner! Allt jag kan tänka på är att också dessa små skumtomtar hade en mor som bar dem i sitt sköte. [Här verkar Tuve och Luva stödja Ambjörn Svinhufvuds teori om tomtars fortplantning.] Vad allt drömde väl inte denna tomtemor att hennes barn skulle bli, vad allt hoppades hon inte, vad allt utstod hon inte..."

2 kommentarer:

Sara sa...

Åh, jag får ju dåligt samvete! :)

Rabiatfeminism sa...

Ja, vem har inte det! ;)