fredag 25 december 2009

Tuves och Luvas jul - vykort från långt borta

När landladyn var ett litet uttråkat ensambarn utan så många vänner och med alldeles för lite att göra uppfann hennes påhittiga, snälla mor låtsaskompisen Mittemellan. Med jämna mellanrum damp det ner ett brev i brevlådan från Mittemellan. Breven var skrivna på maskin på det finaste brevpapper den lilla flickan kunde tänka sig, med ett hästhuvud i ett fönster på det gröna kuvertet. Flickan förstod inte att det var hennes mor som skrev breven på jobbet som telefonist, utan ägnade stor kraft åt att försöka fundera ut vem Mittemellan kunde vara. Mittemellan hade ju dessutom så många liknande intressen som flickan själv. (Modern var ju just mittemellan fadern och flickan vid denna tid.) Denna Mittemellan skickade sina brev med brevduvan Flaxton, en pålitlig fågel som levererade och hämtade posten med osviklig precision när flickan inte märkte det.

Senare försvann såväl Mittemellan som Flaxton och flickan fick en lillasyster och växte så småningom upp och skaffade riktiga brevvänner.

Idag, över trettio år senare, upptäckte Landladyn och hennes lille man att Flaxton varit hos dem under natten. Trots att ingen post delas ut på juldagen låg ett vykort på hallmattan och på balkongräcket fanns omissigenkännelig duvspillning. På vykortet kunde man läsa:
Kära Landladyn och Lille Mannen,
Det var tråkigt att våra vägar skulle skiljas på detta sätt. Trots att vi uppenbarligen har olika syn på tomtars rättigheter så har vi haft roligt i ert sällskap och är glada att ni tog med oss på era resor runt om i Sverige.

Vi har nu rest till Tomtien Beach i Thomtland där vi tänker stanna ett tag och vila upp oss. Senare reser vi förmodligen vidare mot nya mål. Kanske till Gnombodja eller Julos, kanske inte. Vi har dock upptäckt att det finns mycket att göra för alla buddhor i dessa länder. De verkar ha olidligt tråkigt där dom sitter med benen i kors hela dagarna och låter folk hänga över dem allmosor. Vi planerar att starta en fackförening!

Vi önskar er en god fortsättning och hoppas att ert nyårslöfte inför 2010 blir att bli bättre människor som inte glufsar i er skumtomtar och grisar.

Bästa hälsningar från värmen!
Tuve och Luva
Och där lämnar vi Tuve och Luva för den här gången. Kanske möter vi dem igen någon dag, där förtryckta varelser behöver en hjälpande hand.

2 kommentarer:

flickrummet sa...

Hoppas att det går dem väl med fackföreningsstartandet! Hälsa God Jul om du hör nåt mer, och God Fortsättning på er med förresten.

Rabiatfeminism sa...

God fotsättning själv! Vi åker till Thomtlands grannland, Thailand, i februari och vem vet, vi kanske stöter på tomtarna där! :)