torsdag 17 december 2009

Dagens underligaste

Per Gudmundsson trasslar till det i Svenskan idag:

"Det är lite ironiskt. [Att en israelisk kampanjmakare vill störta regeringen Reinfeldt.] I decennier har en antisemitiskt färgad extremvänster gapat om en Israellobby som påstås styra världens politiska skeenden. När någon slutligen dyker upp som påstår sig företräda en sådan visar det sig att han vill störta den borgerliga regeringen. Det torde leda till svåra inre konflikter på mer än ett håll."

Varför gå omvägen kring Gudmundssons meningsmotståndare, den israelkritiska svenska vänstern? (Som Svenska Dagbladet alltid försöker utmåla som antisemiter eftersom Svenskans ledarskribenter inte gör skillnad på staten Israel och det judiska folket.) Orsaken till att den svenska regeringen inte gillas av den högerextrema, krigshetsande och rasistiska regeringen i Israel är helt enkelt för att dom anses stå för långt till vänster och inte är fullt lika extrema vare sig i praktiken eller retoriken.

Huruvida det är "ironiskt" att det de facto finns politiker som står till höger om våra egna Moderater vet jag inte. För mig ter det sig ganska oironiskt. Ironiskt är det kanske dock att Svenskans ledarsida verkar förvänta sig att vår högerregering har samma intressen som Israels dito.

Inga kommentarer: