onsdag 30 december 2009

Pensionär dömd för att ha örfilat upp tolvåring

dömde då Jönköpings tingsrätt den äldre man som ansett det berättigat att slå en tolvåring för att den senare kallat honom för "gubbjävel", för misshandel. Gubben själv ansåg att rätten borde ha tagit hänsyn till att han slog barnet för att barnet varit oförskämt. Rätten svarar med att i domen konstatera:

"Att ett barn visar bristande respekt inför en vuxen kan aldrig av den vuxne åberopas som någon typ av förmildrande omständighet när det gäller att använda
våld mot barnet."
När rättegången ägde rum bussade en pensionärsförening i Småland sina medlemmar till tingsrätten i Jönköping. Det serverades korv utanför tingsrätten och gubbjävlar och kärringjävlar från hela Småland applåderade den åtalade för hans misshandelsbrott. Vad annat kan man göra än misshandla barn, om dom inte lyder?

Det är skönt att tingsrätten har lite mer vett än Smålands pensionistpöbel.

4 kommentarer:

Ann-Katrin sa...

Tack och lov för det. Visserligen tycker jag det är förskräckligt att vi inte respekterar varandra men det gäller ju oavsett åldersgrupp. Och var ha ungarna lärt ifrån... Det är väl föräldern man ska ge sig på om någon. Och farföräldrarna som uppfostrade föräldrarna en gång i tiden... Jag blir så förbaskat trött, barn som möts med respekt lär sig respekt, barn som möts med samtal lär sig diskutera och argumentera för sina åsikter. Tyvärr är vi vuxna ofta alldeles för dåliga föredömen - det är bara att titta i alla dessa forum (och jag antar att du får en del sådana här på din blogg också)

Johan sa...

Tja, vad fan ska man göra när ungarna inget begriper då? Kan inte garantera att jag inte hade gjort samma sak i det läget.

Rabiatfeminism sa...

Ann-Katrin,
Ja, som du ser här nedan har du helt rätt.

Johan,
Om det enda sätt man kommer på är att misshandla ett barn genom att upprepade gånger slå det i ansiktet så bör man åtminstone stå för det. Det gör inte mannen i fråga utan skyller hela tiden ifrån sig. Jag anser att våld alltid är fel. Särskilt mot barn. Ingenting lär bli bättre av det.

Ann-Katrin sa...

I mina ögon har alla rätt att bli arga och frustrerade. Och jag tror kanske att det till och med kan vara nyttigt för barn att se just det. Men precis som du säger, våld löser ingenting. Det är skillnad på att bli arg och uttrycka varför, ta den diskussionen, än att ta till nävarna.
ÄVen om jag kan förstå frustrationen.

Men vem har hört killens röst. Han kanske VAR en gubbjävel, den äldre mannen... Det finns rätt gott om dem. Har nog oftare kännt ett behov att att lappa till någon sur gubbe eller tant än ett barn - men jag skulle förståss aldrig göra det. Jag dräper bara med ord.