söndag 6 december 2009

Tuves och Luvas jul - källarförrådet som gud glömde

Tuve och Luva hade knappt hämtat sig från den stressiga julshoppingen innan det var dags för nästa prövning. De skulle följa med landladyn ner i källaren för att hämta fram julsakerna. Källarförrådet består av ett antal väl packade kartonger som landladyns packningsexpert till yngre syster tetris-packat in i förrådet. Utanför detta har landladyns lille man tryckt in några stolar, ett vinställ och en balkongmöbel.

När man tittar på bilden kan man undra om han egentligen är ute efter att ta kål på sin ömma hustru. Den övre stolen skulle mycket väl kunnat farit ut och dekapiterat henne när hon öppnade dörren.

Tuve och Luva däremot tyckte förrådet var väldigt spännande och kilade raskt in för att undersöka vad som kunde finnas där. På bilden håller de precis på att försvinna in i förrådets inre. Om inte landladyn snabbt som en vessla gripit tag i dem båda och raskt stoppat ner dem i fickan på hennes lila plyschoverall.

- Där skall inte ni vara, muttrade hon och låste snabbt dörren.

Vad döljer sig egentligen i förrådet? Försöker landladyns man göra sig av med sin fru? Eller är källarförrådet egentligen byggt på en gammal indiansk gravplats?

Och när skall tomtarna få tid och möjlighet att undersöka burken på spiselhyllan?

2 kommentarer:

flickrummet sa...

Ja, när??

Rabiatfeminism sa...

Ja, det är det knepiga... Det skall ju vara vid nåt tillfälle då landladyn glömmer att ta dem med sig när hon åker iväg...