fredag 11 december 2009

Tuves och Luvas jul - vem är den där Jimmie Åkersork?

Varken Tuve eller Luva har idag fått möjlighet att hacka sig in i landladyns dator. Detta på grund av att dom befunnit sig på resande fot mest hela dagen. Ikväll hoppas dom dock få en timme över när landladyn och hennes lille man sitter bänkade framför TV:n mellan 20.00 och 21.00 för att delta i nån tävling med två stofiler i kostym där man är på väg till olika resmål hela tiden och landladyn skriker på sin man att han måste TÄNKA!

I bilen idag hörde dom nån Jimmie Åkersork intervjuas om klimatpolitik. Han tycks företräda ett parti som anser att "klimatalarmismen" är galen, att det inte alls är så farligt med den där växthuseffekten och att den till och med för med sig bra saker, som att klimatet blir varmare. Skumtomtarna tänkte på sina tomtevänner i Bangladesh som varje år får sina hus bortspolade. Tur att tomtar är goda simmare! Fast Jimmie sa att det var en sak för tomtar och människor i andra länder, för vad vi gör här påverkar inte dem och tvärtom.

Den där Jimme Åkersork och hans parti verkade ha folk på loftet! Å andra sidan hade Luve och Tuva hört berättas av gårdstomtarna i Väse att åkersorkar var en riktig plåga, som grävde gångar i vårt gemensamma fundament och på så sätt riskerade allt vi står för och på. De var ena sega rackare som bet sig fast och dök upp ur sina jordhålor var än man försökte stoppa dem. Något riktigt effektiv motgift verkade inte finnas.

- Det dröjer väl inte länge innan dom börjar kräva att vi tomtar skall lämna landet, sa Tuve.

- Ja, sa Luva, fast frågan är vad som är bäst? Att gå i exil eller bli utnyttjade av förment välvilliga människor som gärna vill ha oss här men bara för dom allra slitigaste jobben...

Så satt dom och filosoferade medan dom väntade på att klockan skulle slå åtta.


Jimmie Åkersork?

Inga kommentarer: