onsdag 23 december 2009

Tuves och Luvas jul - den stora fritagningen

Från hela landet kommer idag rapporter om strider mellan den paramilitära anti-terroriststyrkan PATALAP och GGTF (the Garden Gnome Special Task Force).

De småväxtas egen kanal, Gnomeline, har skaffat en ny studio från vilken man sänder kontinuerliga inslag om hur aktionsgrupper slår till mot varuhus, fabriker och grisfarmare i fritagningsaktioner av tomtar och grisar. Gammelmedia har hängt på. När läsarna av Svenska Dagbladet slog sig ner vid frukostbordet med sina skinkmackor med Västervikssenap kunde dom därför läsa om griskultingar som kastreras utan bedövning, enbart för att skinkan skall smaka så gott som möjligt.

Det har också rapporterats att GGTF gått samman med andra grupper av små- och vildväxta i the Joint Gnome, Dwarf, Pigs and Wild Boar Forces (JGDPWBF).

Till bloggen har vi fått in exklusiva uppgifter om Tuves och Luvas förhavanden. Skumtomtarna har under natten deltagit i ett antal aktioner i västra Stockholm där tusentals skumtomtar, prydnadstomtar och ett stort antal marsipangrisar släppts ut i frihet. När personalen på Pallas Konditori i Vällingby kom till jobbet på onsdagsmorgonen var diskarna där alla marsipangrisar stått helt tömda. I snön utanför kunde man se spår av små, små fötter som ledde ner mot tunnelbanan. Tidigt i morse tog en fotograf på väg hem från en glöggbjudning vid Brommaplan denna bild på ett tunnelbanetåg på väg från Vällingby till T-Centralen.

På bilden syns Tuve och Luva tillsammans med andra skumtomtar, ett par porslinstomtar och några marsipangrisar. Notera att tomten bakom Tuve och Luva även har fritagit en griskulting och räddat den från säker kastration och död.

Från TOF, tomtarnas fackförening, rapporteras att man varslat om strejk inför julafton. Tusentals jultomtar kan komma att gå ut i strejk imorgon i protest mot undermålig arbetsmiljö och i sympati med andra tomtars villkor inför julen. TOF:s ordförande Cordelia Fahltomt sa i en intervju till Dagens Eko nu på morgonen:

"Vi måste markera mot de slavliknande arbets- och levnadsförhållanden som tomtar, grisar och andra små- och vildväxta får utstå vid den här tiden på året. Det jäser i medlemsleden och vi har våra medlemmars stöd för konflikt."

Från en källare på Blasieholmen höll tomtarnas arbetsgivare presskonferens tillsammans med grisuppfödarbranschens representanter nu på förmiddagen. Där lät man meddela att man inte oroade sig för hotet om strejk på julafton. Arbetsgivareföreningens VD Johan A Rogant sa till Ekot att

"Tomtefacket pratar som vanligt i nattmössan. Alla tänkande människor förstår behovet av tomtar och grisar inför jul. Om fröken Fahltomt tar ut sina medlemmar i strejk kommer allmänhetens stöd att vara lika med noll. Det kommer vara rena självmordet för facket, dom företräder bara ett särintresse här."

På frågan om arbetsgivarna tänkte tillmötesgå några av fackets krav på bättre arbetsmiljö, rimligare arbetstider och humanare villkor för tomtar och grisar svarade Rogant

"Facket försöker utmåla jobbet som tomte eller gris som ett andra klassens arbete. I själva verket ser dom ner på sina egna medlemmar och det arbete dessa utför. Vi anser att det är ett hedersuppdrag att jobba som tomte eller julskinka till jul."

Någon ljusning i konflikten verkar inte synas. Om inte parterna kommer överens kan vi därför i morgon stå utan såväl julskinka, skumtomtar som jultomte. Intensiva nattmanglingar är att vänta under natten mot julafton.

1 kommentar:

flickrummet sa...

Nämen jösses. Här var det ju rena rama 2009årsrevolutionen. God Jul på er alla!