onsdag 9 december 2009

Tuves och Luvas jul - Ture-Anna Tomton har en plan

Det här är Ture-Anna Tomton. Hen gjorde entré i vår historia igår och är kanske förtjänt av en närmare presentation. Ture-Anna är privatdetektiv och på fritiden är hen mycket engagerad i queertomterörelsen. Bland annat som arrangör av seminarier där bl a professorerna Ambjörn Svinhufvud, Puke Womit och Enarus Tolvfingertarm deltagit i sällskap med debattören Victor G Mjältbrand. Dessa seminarier har handlat om tomtars fortplantning men Ture-Anna är också mycket intresserad av hur tomtar gör kön. Ture-Anna är av uppfattningen att kön är en social konstruktion och att vi dels påverkas av samhället runt omkring oss, dels själva väljer hur vi vill manifestera våra kön. Eventuella olikheter hos tomtar och tomtor är rent fysiska. Ture-Anna menar att det finns goda exempel på tomtar som inte automatiskt faller in i normen, Luva bär till exempel skägg och Ture-Anna själv bär smink och föredrar att omnämnas som "hen" i stället för han eller hon.

Nu har Ture-Anna tagit på sig uppdraget att undersöka vad som försiggår hemma hos landladyn. På fredag kommer landladyn att resa bort och ta med sig Tuve och Luva. Därför har det bestämts att Ture-Anna då kommer att ta sig in i landladyns hem för att göra en undersökning av vad som kan ha orsakat de mystiska händelser som skumtomtarna varit med om.

Under tiden funderar Tuve och Luva över hur dom själva kan bidra till att avslöja den skandal dom tror sig vara på spåret.

Inga kommentarer: