lördag 5 december 2009

Verklighetens frukostbord

Om Göran Hägglund kom på besök skulle han få sitta här, vid pilen. På våra kuddar med dalahästar på.

Då skulle han få höra oss fundera över vad Sanna Raymans cancersjuka släktings sjukdomsprognos har med regeringens förändrade sjukförsäkringsregler att göra. Jag har också en nära person som haft cancer i över tio år men förstår inte hur detta faktum fritar regeringen från ansvar för att deras lagförslag skulle tvingat ut dessa cancersjuka i heltidsarbete. (Oavsett om det varit avsikten eller inte.) Eller varför det skulle vara ovärdigt att ett antal cancerläkare, av Rayman misstänkliggjorda utifrån partifärg, lyfter fram detta problem.

Om Göran Hägglund kom på besök skulle han få lyssna på Spanarna med oss. Huruvida älgen har en eller fyra magar. Han skulle få höra oss svära över att vårt nya trådlösa internet med Tele2 är segare än kola och inte ens klarar att köra hela Spanarna.
Han skulle få en kopp kaffe och några pepparkakor, för sådana blir man snäll av. Något vi själva förmodligen skulle behöva just nu med tanke på hur svårt det är med en schysst internetuppkoppling i det här landet.

4 kommentarer:

flickrummet sa...

hehe. Göran har många innestående fikabjudningar hem till köksbord där vanliga människor skulle vilja förklara för honom på vilket vis just de är vanliga...hehe. Han får gärna komma hem till mig med, så ska jag berätta ett och annat om hur det är för ensamstående kvinnor som vägras fertilitetsbehandling i sverige.

Rabiatfeminism sa...

Nä, Hägglund skulle kunna lära sig mycket om han

1. Var mottaglig för andra argument än sina egna.
2. Besökte andra familjer än de han själv ser som verkliga under sin köksbordsturné.

flickrummet sa...

Ja, jag har iaf inte hört en enda "verklig" familj uttala sig om att de verkligen existerar. Hoppas Göran kommer till oss allihop under turnén. Tyvärr har jag inte hört att han varit vid något enda köksbord utom möjligen sitt eget än iaf. Men det kanske är från det enbart han hämtar all sin information om hur det är vid ett.

Rabiatfeminism sa...

Förmodligen är det så. Eller hans talskrivares köksbord. ;)