torsdag 24 december 2009

Tuves och Luvas jul - those darned elusive foamy gnomes!

På julaftons morgon stod det stora slaget för korthetens folk och fä. PATALAP led ett förödmjukande nederlag och regeringen har tvingats ta itu med Ambjörn Svinhufvuds inte alls så korta Korthetens Manifest.

Våra vänner Tuve och Luva deltog under natten i strider runt huvudstaden och lyckades frita ytterligare vänner bland tomtar och grisar av olika former. Det har nu uppstått en stor brist på skumtomtar, jultomtar och julgrisar och detta har tvingat upp priserna inom såväl handeln med skinka och Juleskum som i tjänstesektorn. Tomtarnas fackförening, TOF, lyckades med framgång förhandla upp löner och villkor för sina medlemmar. De kommande tre årens lönerevision ligger på sammanlagt femton procent och under morgonen kunde man se arbetsgivarnas förhandlingsdelegation smita iväg längs Birger Jarlsgatan i Stockholm, på väg mot ett julfirande som i år innebär tofuskinka och en mycket dyrare jultomte. Deras VD Johan A Rogant har hittills vägrat uttala sig inför pressen. Tomtefackets ordförande Cordelia Fahltomt höll dock på morgonen en presskonferens där hon berättade om fackets framgångsrika förhandlingar för den församlade pressen från radio, TV och bloggar.

Nu på eftermiddagen rapporterades att våra skumtomtevänner setts borda Arlanda Express på väg norrut. Det verkade som att de två valt att dra sig undan efter den senaste tidens stridigheter. Gnomeline skickade därför ut sina främsta reportrar för att förhoppningsvis få en intervju med Tuve och Luva innan de hann lämna landet. Dessvärre hann de inte fram i tid utan fick se en Boeing 747 från Gnome Airline lyfta ute på plattan.

I ett av fönstren tyckte sig fotografen skymta en rosa luva och en vinkande hand.

Inga kommentarer: