torsdag 17 december 2009

Tuves och Luvas jul - Tomtarna ser på nyheterna och smider en plan

Från privatdetektiven Ture Anna Tomton i Stockholm hade inte inkommit annat bevismaterial än bilden på den tomma skumtomtepåsen. Ture Anna hade skickat ett SMS och sagt sig plötsligt varit tvungen att åka och hälsa på sina vänner Transtomtarna i Barcelona över jul och nyår. Någon inbrytning i burken på spiselhyllan hade Ture Anna uppenbarligen inte hunnit med.

Något nedslagna satt nu Tuve och Luva i soffan och zappade mellan kanalerna på TV:n. Plötsligt sprakade det till och de fick in en kanal de tidigare inte sett. Det var den nystartade Gnomeline. Ett samarbete mellan Smallish People's Network och Kortväxta Journalisters Fackförbund. Programledare var den berömda Gnoma Interrogata. I just det här programmet intervjuade hon professorn och den artificielle dvärgen Ambjörn Svinhufvud. Den något koleriske Svinhufvud fick svara på frågor kring sitt Korthetens Manifest som han presenterat i programmet dagen innan. Men det var inte främst detta som ådrog sig skumtomtarnas uppmärksamhet utan den lilla nyhetsnotis som avslutade programmet:

"Idag har inte mindre än 54 grisar befriats i en militär operation ledd av Trädgårdstomteguiden. Detta är den mest framgångsrika operationen sedan grisbefrielsekampanjen inleddes för två veckor sedan. Samtal har förts om att upphöja Trädgårdstomteguiden till Chefsstrateg över de Förenade Tomtestyrkorna."

De förenade tomtestyrkorna? Nu förstod Tuve och Luva vad dom måste göra. Dom måste få kontakt med Trädgårdstomteguiden!

1 kommentar:

DLM sa...

På sitt håll har Trädgårdstomteguiden och hans kusiner Motorcyklisttomten och Gräsklippartomten lyckats genmanipulera fram en korsning mellan duva och gris, den så kallade duvgrisen... mycket användbar i den kommande kampen... Trädgårdstomteguiden tänker sig en användning tillsammans med de så kallade svävartomtarna...