måndag 7 december 2009

Inte läst, inte förstått eller ljuger socialförsäkringsministern helt enkelt?

Igår började det bubbla av ilska i min Facebook-feed. Detta efter att socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson (M) suttit och skarvat i Agenda. Socialförsäkringsministern fick träffa två kvinnor med cancerdiagnos och sade i direktsänding att remissinstanserna inte varnat för risken att människor blir utförsäkrade med Alliansregeringens nya sjukförsäkringsregler.

Ursäkta? Förutom att det inte är sant, det socialförsäkringsminister Husmark Pehrsson sitter i TV och säger, så uppstår genast ett par andra frågor.

Sedan när bryr sig Alliansregeringen om vad remissinstanserna, särskilt facket, tycker? Vi talar ju här om regeringen som det första dom gjorde kortade remisstiderna, skar ner på de parlamentariskt sammansatta utredningarna och ibland inte ens skickar frågor på remiss. Har Husmark Pehrsson ens läst t ex TCO:s remissvar, och om så, hur kan hon då sitta och säga som hon gör i TV? För att hon är van att inte bli granskad när hon ljuger?

Har inte Alliansregeringen egna sakkunniga, eftersom dom uppenbarligen förlitar sig på remissinstanser (vars svar dom inte läser)? Eller har de bara anställt personer ur ungdomsförbunden och från Timbro med rätt politisk agenda som säger det regeringen vill höra? Så som att den nu genomförda förändringen är hellyckad och bara kommer leda till positiva resultat för såväl individer som samhället. Piska dom cancersjuka lite så blir dom nog bättre!

Jag kan bara dra slutsatsen att regeringen visst fått höra invändningar mot sitt förslag men att de skitit högaktningsfullt i dessa, för att de inte har någon verklighetsförankring och inte förstår att när skiten de kastar till sist träffar fläkten blir det inte så mysigt. För dem.

Att då sitta i TV och försöka slingra sig är bara dumt. När det finns utredare som i länken ovan, som snabbt kan göra det jobb jag tycker att även journalisterna skulle göra, nämligen plocka fram de underlag som visar att socialförsäkringsministern endera är okunnig eller lögnaktig.

Uppdatering: Än en gång hittar man de bästa redogörelserna för vilka som sagt vad och gjort vad, eller inte, i bloggosfären. Här hos Ett hjärta rött och Eva-Lena Jansson.

Inga kommentarer: