tisdag 22 december 2009

Tuves och Luvas jul - tomtarna har rymt!

När landladyn och hennes lille man kom hem från Yuteborgh (som det egentligen borde stavas enligt Eddie Izzard) fann dom att någon varit inne i deras lägenhet. På spiselhyllan låg locket vid sidan av den porslinsburk som står där. I burken hade den slemma landladyn hållt skumtomtar fångna! Nu hade dock någon släppt ut alla tomtarna. Burken var tom!

Där stod dom och kliade sig i håret, eller ja, landladyn gjorde det i allafall. Hur hade det här gått till? Hade grannen brutit sig in och ätit upp skumtomtarna?

Månne hade landladyn blivit än mer förvånad om hon sett ovanstående foto som togs vid fritagningsaktionen. I själva verket är det så klart Tuve och Luva som tagit sig in tillsammans med en aktionsgrupp för att äntligen få upp locket på burken. Över hela landet rapporteras att tomtar fritagits. På Coop Forum i Vinsta skall en hel grupp porslinstomtar ha rest sig som en kvinna och framför förvånade julshoppare marscherat ut genom kassorna sjungande en kampsång:

- Hej hå, hej hå, vi från vår gruva gå!
Det rapporteras också att en av de män som i helgen stal skylten från Auschwitz i själva verket tillhör PATALAP - Police Anti-Terrorist Specialist Animal Liberator Activist Protection Squad. Denna paramilitära styrka har i hemlighet anlitats av regeringen och affärsmännen för att hindra fritagningar av grisar och tomtar inför julen. Tanken var att använda den i ett av de arbetsläger man håller på att upprätta för tomtar runt om i landet, bara att man här skulle vända på orden till Macht frei Arbeit för att markera att det är låglönesektorn det rör sig om. Tomtarnas Fackförbund (TOF) har i ett uttalande krävt att arbetsmarknadsministern förklarar sig och berättar om det är meningen att slavarbete skall införas i landet.

Tomtar och grisar har fått nog. De har rest sig som en och slår nu tillbaka på alla fronter. Tyvärr har PATALAP slagit till mot Gnomelines studio i helgen och tvingat ut journalisterna på stan. Vi är dock trygga i vår förvissning om att kunna få kontakt med en reporter för en mer initierad rapport imorgon. Klart är dock att vi kan räkna med aktioner och demonstrationer runt om i landet.

Inga kommentarer: