onsdag 18 februari 2009

Den yngre generationen kommer och tar dig!

Maria Sveland frågar sig något jag länge konstaterat. Varför är Ebba Witt Brattström så arg och bitter på yngre feminister? Varför detta städigt överlägnsa uppläxande tonfall? Jag har konstaterat det själv, om man vill ha respekt får man fan visa det också. Sen kan man ju undra om inte vissa begränsingar i antal ord en text får innehålla skulle göra vissa skribenter och deras texter gott.

5 kommentarer:

Malinka sa...

Sveland och Witt-Brattström satt vid något tillfälle tillsammans med Carina Nunstedt i samma SVT-studio som Elise Claesson. Jag har bara lite svaga minnen av vad det var för program, men tror att diskussionen handlade om moderskap.

Det som verkligen slog mig var att Witt-Brattström låg betydligt närmare Claesson än Sveland – eller för all del Nunstedt, vars feministiska inriktning jag inte är säker på. Hon lät i alla fall betydligt mindre reaktionär än WB.

Anna-Karin sa...

Ja, och så säger dom att det är Tiina Rosenberg och Fi som är manshatare... Ebba W-B har ju mer och mer kommit att propagera för Kvinnan och mot det manliga. Kvinnor skall förbli Kvinnor och absolut inte bete sig som (de otäcka) männen. Jag är lite förvånad för jag visste ärligt talat inte att hon hade så särartsfeministiska åsikter. Har väl alltid betraktat henne som en Grupp 8-kvinna men det utesluter kanske inte hyllandet av kvinnan.

Själv vill jag snarare hylla människan.

Galaxa sa...

Witt-Brattström är väl uppläxande för att det finns all anledning, tycker jag. Maria Svelands svar talar för sig själv - hon låter som en barnrumpa som lånar maktspråk för att vara intressant!

Rabiatfeminism sa...

Bara att man finner anledning att läxa upp tycker jag är intressant. I stället för att föra debatt. För övrigt tolkar vi nog Svelands inlägg helt olika. Svaret är ju dessutom ett svar som förmodligen speglar uppläxningen.

GoodBadGirl sa...

Det roligaste Ebba Witt Brattsröm har sagt är ”Titta där kommer Gudrun med sina små dvärgar” efter att hon beslutat sig för att lämna FI. Annars tycker jag att hela den här Maria debatten faktiskt har missat att Maria är en modern kvinna som absolut hade platsat och smält bra in i dagens samhälle.