torsdag 29 januari 2009

Skall Feministiskt initiativ byta namn till Feministerna?

Det föreslår Gudrun Schyman i en motion till kongressen som hålls i Uppsala nästa helg.

Styrelsen, där jag dessvärre inte deltog, kom i helgen fram till att föreslå kongressen att avslå motionen om namnbyte.

Jag tycker att Feministerna är ett bra namn. Synd bara att vi inte kom på det från början! Jag tror nämligen som majoriteten av styrelsen att det är bättre att hålla kvar vid det gamla namnet i valrörelsen. Om inte annat så slipper man ju allt tjat från Svenskans ledarsida och andra om att det är nytt namn men samma gamla innehåll. Vilket ju iofs är sant, men med det lilla påpekandet att vi ju är stolta över innehållet. :)

Sen antydningen från Svenskan att Gudrun skulle vara "skadeskjuten" för att styrelsen inte alltid går på hennes linje är ju bara trams. Dels så är inte Gudrun typen som låter sig nedslås eller blir sur av motgångar. Dels så är det ju en styrelse bestående av en massa stolta feminister och det är självklart inte alltid som alla beslut fattas enhälligt. Däremot så har jag aldrig suttit i en styrelse där besluten fattats i en så god anda, även vid de enstaka tillfällen då vi inte varit överens. Konstruktivitet och pragmatik tycker jag har präglat de två senaste åren och det är förmodligen något unikt när det gäller ideella föreningar i allmänhet och ideella politiska föreningar i synnerhet.

När jag nu avgår nästa helg så är det med vetskapen att ett sådant här gäng är ovanligt i styrelsesammanhang. Och jag kommer sakna våra möten. Men det funkar inte att ta det ansvar jag skulle vilja med nytt jobb, ny utbildning och veckopendlande. Så då är det bättre att någon med mer tid och ork tar över.

1 kommentar:

Anna-Karin sa...

APSE,
Din kommentar har plockats bort då du inte uppfyller kommentarsreglerna 1 och 4.