tisdag 6 januari 2009

Dagens leende

Pappa och son, kanske tio-tolv år, handlar tillsammans på On/Off vid A6. På väg ut bär sonen på ett nyinköpt Nintendo Wii och tittar från paketet till sin far med ett leende som kunde smälta is. Misstänker att det vi såg var Jönköpings lyckligaste unge i den stunden.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ett feministiskt axiom är ju att allt som tjejer gör blir lågstatus just för att det könskodas kvinnligt och att det killar gör blir högstatus för det könskodas manligt.

Jag är en sådan här datorspelande medelålders man som växt upp med datorspel och som inte slutat spela. Datorspelande har alltid setts som något udda, konstigt, mysko, lågstatus, nördigt osv. På senare år har könskodningen av datorspelande släppt en aning och ses väl inte längre som något exklusivt manligt även om jag fortfarande tror dom flesta gamers är killar. Men har spelandet sjunkit i status i takt med att fler tjejer spelar?? NEJ. Precis tvärtom, upplever jag det som. När fler tjejer spelar minskar nördstämpeln och spelandet ses mer socialt acceptabelt.

Om nu mina observationer är korrekta så undrar jag hur dom stämmer in i feministisk teori...

Bloggerskan sa...

Har inte den blekaste aning. Datorspelande är mig fullständigt främmande. Sara Rosberg kanske har nån teori om det hela. ;)

Anonym sa...

Åå vad sött :) Kommer såväl ihåg den känslan från när jag var liten. Har tänkt kommentera länge nu, men jag håller alltid med om det du skriver (det som rör politik) så det blir inte mkt till diskussion då. Det andra som du skriver om är intressant läsning. Så jag ville väl egentligen bara säga att jag gillar din blogg :)

Bloggerskan sa...

Tack Erika,
Ja, man blir på bra humör när man ser glada ungar. I synnerhet i dessa dagar där det annars inte är så mycket av den varan i media...