onsdag 10 juni 2009

Den gamle och makten

På vägen till jobbet idag läste jag i Metro att Ella Bohlin (KD) var "snopen" över att Alf Svensson plötsligt dök upp som gubben ur lådan och petade bort henne från KD:s enda mandat i EU-parlamentet. Det fanns liksom inte med i bilden när hon sa upp sig från PR-byrån och hoppade på EU-valståget. Med tanke på Bohlins genusanalytiska insikter så är jag inte ett dugg snopen över Bohlins snopenhet. Det är heller inte Per Garthon (MP) som förmodligen gör en ganska klockren analys på Newsmill.

Jag delar Garthons uppfattning om att de väljare som slutligen hjälpt KD in i parlamentet förmodligen inte gjorde det för att de förväntat sig få se Alf Svensson där. Å andra sidan kanske inte Svenssons väljare röstat på KD om de bara skulle haft Ella Bohlin att rösta på. Då hade kanske Gunnar Hökmark (M) lockat mer? Möjligen tar gubbmaffian och Bohlins supportrar ut varandra i det hänseendet. Men klart är ju att Kristdemokraternas väljare inte är mogna för en ung kvinna som sin representant. Henne kunde man i stället använda som galjonsfigur under valet för att locka väljare.

När jag i Aftonbladet på lunchen läser att Alf Svensson och Ian Wachtmeister suttit nere i nån hotellbar i Israel och kokat ihop Svenssons kampanj som Wachtmeister, ni vet han från rasistpartiet Ny Demokrati, pytsade in en halv miljon i, så känns allt lite... bastuaktigt...

Nu funderar Ella Bohlin över sin framtid. Möjligen en erfarenhet rikare. Eller så är hon bara en enskild kvinna som råkat befinna sig på fel plats när en enskild man råkade få fler röster av enskilda väljare.

Även Sara och Samuel har funderingar kring detta.

Inga kommentarer: