onsdag 4 mars 2009

Prussiluskan Pär

Pär Ström har gjort en Blondinbella. Liksom Blondinbella i julas kom med det stora scoopet att Karl-Bertil Jonsson är favorit hos vänstern, med sina idéer om från var och en efter förmåga till var och en efter behov, har Pär Ström kommit på att Lisbeth Salander nog gillas väldigt (alltför) mycket av feminister. Så mycket att Stieg Larssons triologi måste vara beställd av feministlobbyn.

För att Tage Danielsson skulle haft vänstersympatier och Stieg Larsson skulle ha varit feminist är ju otänkbart. De måste varit manipulerade eller lurade på något sätt. Det vet ju varje man och kvinna att det som gäller idag är höger och antifeminism.

Det spännande är ju att två fiktiva figurer kan irritera högern och antifeministerna så mycket att de är beredda att framställa sig själva som smått sippa tråkmånsar i sin agitation. Det är tråkigt att båda författarna i fråga är döda, annars hade de nog kunnat skriva några giftiga svar till prussiluskorna i fråga.

Uppdatering: När jag tänker efter är det nog inte till alla efter behov som Karl-Bertil tillämpar. Kanske är det i stället ren och skär välgörenhet som ibland kan visa sig missriktad. Iofs hade ju den medellöse Harald Ljungströms (eller vad han nu hette och var) ungar kul med servettringarna i päronträ, men presenterna visade sig ju annars vara ganska oanvändbara för mottagaren. Här är en artikel där detta utvecklas.

Inga kommentarer: