tisdag 3 mars 2009

Och på andra sidan jorden...

Thailands kung Bhumibol är på gott humör. Härom veckan benådade han den australiensiske författaren Harry Nicolaides som skrivit en kioskvältare (OBS! Ironi! Den har sålts i sju exemplar) där han kritiserat kungen och därför dömts till en massa år som gäst på Bangkok Hilton.

I helgen fick vi höra att kungen gett order om att alla familjer med handikappade barn skulle få möjlighet att för endast en baht (ca 25 öre typ) få sitt barn läkarundersökt. Om det sedan leder till att barnen får hjälp förtäljer inte historien.

I Kina försöker den thailändske konsuln i Hong Kong att förmå Beijing att jaga rätt på den förlupne f d premiärministern Thaksin Shinawatra och återbörda honom till hemlandet så att han kan sona sina brott.

Och på hemmaplan fortsätter Thaksins anhängare, dom i röda skjortor, att demonstera mot den nya regeringen. Och i lördags startade Asean-mötet utanför Hua-Hin, dit det flyttats av rädsla för demonstrationer i Bangkok. Kambodjas premiärminister Hun Sen lär ha varit närvarande. Han som var tveksam till om han alls skulle komma.

Hun Sen är å andra sidan kallad till rättegången mot Röda Khmererna. Risken att han själv berättar om sina förehavanden som medlem i rörelsen innan han drog till Vietnam 1977, lär väl dock vara minimal...

Inga kommentarer: