söndag 15 mars 2009

Födelsedagar en masse

Som hos så många andra har både jag och lille mannen många fabruari- och marsbarn i vår släkt och bekantskapskrets. Från 16 februari (Syrran) och fram till slutet av mars (stora guddotterns mor) är det ständiga födelsedagar. Mamma, hennes man, jag, svärfar, lille mannens systerdotter, stora guddottern osv. På Facebook är det födelsedagsfirande varje dag i stort sett. Och igår skulle lille mannens mamma fyllt 75 år, om hon fått leva. Istället var det hennes namne och dotterdotter som fick skära upp tårtan.

Det var på den tiden som folk valde att göra barn i maj, juni. Numera planerar man tydligen in barnen till semestern i stället så att de föds på sommaren. Så det blir en massa tvillingar och lejon i framtiden i stället för vattumän, fiskar och vädurar. Skulle vara spännande att höra en analys av ett sådant scenario. ;)

2 kommentarer:

Sara Rosberg sa...

Även i min släkt är det idel födelsedagar mellan mitten av december till slutet av mars, även bland de riktigt unga, vet inte vad det kommer sig av.... Är folk uttråkade eller pilskare en viss tid på året? =)

Rabiatfeminism sa...

Tydligen. Annars tycker man ju att det vore mer sannolikt att ha sex när det är vinter och mörkt och jävligt. Men maj och juni har tydligen varit bra sexmånader. Kanske för att vi tinar upp då. Vet inte hur det ser ut i andra länder?