torsdag 5 mars 2009

Grandet i ditt öga

Föreställ er att Svenska Dagbladet skulle intervjua en person med arabiskt ursprung boende i ett område där många människor som sympatiserar med Israel bor. Och att denna person skulle känna sig hotad av dessa pro-Israeliska uttryck, med bl a upprop om att fortsätta blockera Gaza. Tänk er att personen i tidningen säger, på frågan vilka som ligger bakom attackerna och glåporden mot araber:

- Det är högerfolk och judar. Dock inte alla judar i stan.

Och att personen sedan fortsätter:

- Det går inte att undvika att dra paralleller till att det bor så många judar i vår stad i dag.

Hmmm, ja, det vet vi ju vad det skulle kallas.

I Svenska Dagbladet kommer en person från Malmös judiska församling till tals och säger sådant som ovanstående, fast om araber. I samma andetag berättar hon om en incident där hon på stan rivit ner klistermärken för Stoppa Matchen-kampanjen ("dom har rätt sätta upp dem och jag har rätt riva ner dem") och blivit påhoppad av en "helt vanlig svensk kvinna" [läs: inte en sådan där vänstermänniska eller arab] som ansåg att "dom" [judar får man anta då kvinnan inte är israel] dödar barn, borde flytta "hem" och är snåla. Antisemitism, slår den intervjuade kvinnan fast. Vilket jag förvisso kan hålla med om då det riktar sig mot judar. Ungefär som att säga att det bor [för] många araber i stan.

Ja, det är kanske lättare att se grandet i sin grannes öga, än bjälken i sitt eget.

2 kommentarer:

Rabiatfeminism sa...

"Bob",
Om du börjar med att läsa kommentatorsreglerna skall du se att det går bättre.

Rabiatfeminism sa...

Du anonyme kommentator som verkar ha hakat upp dig på att du inte får skriva vad som helst på min blogg. Jag tar gärna debatt med dem som följer de regler jag satt upp för den här bloggen. Dessa regler handlar uteslutande om HUR man debatterar med undantag för att åsikter som är homofoba, sexistiska eller rasistiska inte släpps igenom.

Det finns säkert andra forum du kan vända dig till om du nu känner behov av att vara otrevlig, anonym eller om du egentligen inte är ett dugg intresserad av att hålla dig till sak.