onsdag 11 mars 2009

Onsdagkväll

I Saras kommentasfält inser jag att jag inte är ensam. Jag har förvisso sett Six Feet Under, en av världens bästa serier. Men förklara för mig hur det kan komma sig att jag, som maffiafilm-freak, missat Sopranos. Eller att jag, som politik-nörd, missat Vita huset. Det är nästan som om jag som polisserie-fantast skulle ha missat Cracker eller Uppdrag mord. Men bara nästan, för det skulle ju aldrig ha skett. Den lille mannen har dock missat de två senare och fått uppleva dem genom sin frus DVD-boxar.

För övrigt hör jag på TV att Tantogården snart har brunnit ner till grunden och att polisen gripit ett gäng småkillar i 12-13-årsåldern... Detta efter kampen att bevara Tantogården... Kommunen lär väl vara nöjda nu.

Målägandebiträdet Peter Althin har fått åklagaren att släppa på sekretessen kring obduktionsprotokollet i fallet med en döda babyn på Astrid Lindgrens sjukhus. Där framgår att det funnits väldigt mycket narkosmedel i flickan. Vad som inte framgår är hur och varför och p g a vem det hamnat där. Tydligen kan det t ex röra sig om

- att flickan fått medicinen i mindre doser,
- att hon t o m fått det efter att hon redan var död, via dropp
- att hon inte alls fått dessa doser utan att de höga halterna uppstått i den sjuka lilla kroppen p g a t ex nedsatt leverfunktion som gjort att medicinen inte kunnat brytas ned på normalt vis (frågan är om det är möjligt när det gäller den höga mängd som uppmätts)
- att någon uppsåtligen pumpat i henne en dödlig dos minuterna innan hon ändå skulle dött

Ja, oavsett vilket så verkar åklagaren ha ett grannlaga jobb att bevisa såväl uppsåt, dosering som vem som skulle gett medicinen. I synnerhet då det inte finns angivet i journalen. Vilket iofs gör att man förstår att föräldrarna vill veta.

1 kommentar:

Kristin sa...

Vita Huset bara MÅSTE du se. Fantastiska skådespelare och de lyckas förnya manuset med på samma tema hela tiden. Samma klass som Cityakuten. Grymt grymt. Och hur blev B-skådisen från 80-talet, Rob Lowe, helt plötsligt ett gnistrande skådespelargeni i Vita Huset? Tål att funderas på.