söndag 15 mars 2009

Il y a longtemps que je t'aime

Mmmmmm! Hur underbart är det inte med film som denna, Jag har älskat dig så länge. Välspelat, stillsamt, tankeväckande. Alla försök att recensera filmen skulle bara avslöja för mycket. Det enda jag kan rekommendera att är gå och se den, utan att veta något om handlingen. Och låta sina egna fördomar utmanas i detta superaktuella ämne. Jag är själv förvånad att jag inte fått veta något om själva bakgrunden före från någon lösmynt recensent. Så skynda er iväg!

Framförallt är det en film om systerskap mellan två systrar med viss åldersskillnad, vilket givetvis tilltalar mig.

4 kommentarer:

Sara Rosberg sa...

Mm, det är faktiskt en film jag med varit sugen på en stund. Kanske man skulle försöka dra med sig någon på ett biobesök ändå. Det var främst skådespelarna som gjorde att jag drogs till tanken att se den.. Kul att höra att den höll.

Rabiatfeminism sa...

Ja, vill man ha ett porträtt av återhållna, instängda känslor så är Kristin Scott Thomas lysande! För att inte tala om Elsa Zylberstein som gör en otroligt bra gestaltning av lillasystern som saknat sin äldre syster under så många år men inte riktigt vet hur hon skall hantera henne.

En film som stannar kvar. Och spär på min längtan efter Frankrike, även om filmen har en uppfriskande avsaknad av Provencalska berg och trädgårdar. ;)

LS sa...

Hmmm... Frankrike... där åt jag lunch i lördags! ;)

Rabiatfeminism sa...

Ja, ja, ja... London, Frankrike. Nu måste det snart vara min tur!