tisdag 19 januari 2010

Nybörjarflax

Varning: Detta blogginlägg innehåller ohämmat skryt!

Ovan syns mitt livs första egenbakade surdegsbröd. Är faktiskt väldigt nöjd. Både med att ha fått surdegsgrunden att bubbla fint och att brödet blev rejält syrligt med seeeg skorpa. Dessutom blev det sådär mörkt och gott.

Tack till Martin Johansson vars fina bok jag köpte till mig själv i julklapp.

Note to self: Köpa baksten och degskrapa. Komma ihåg att ha i salt i degen nästa gång... *ooops*

2 kommentarer:

Malinka sa...

Snyggt! Jag längtar tills vi får trefas så att jag kan få en riktig ugn ..

Rabiatfeminism sa...

Skall testa med gasugnen i Stockholm också. :) Det var lite meck med detta då man skulle sänka värmen direkt när man satte in brödet och lägga isbitar i en plåt i botten på ugnen. Men det blev bra!