torsdag 14 januari 2010

And you give humanity a bad name

Marita spekulerar i om Alliansen egentligen är ödlor som kommit från en annan planet för att förgöra oss. Som i TV-serien V, om ni minns den. Där de först verkade så snälla, men visade sig egentligen vara ute efter våra vattenresurser. De nya, snälla Moderaterna som pratade så fint om arbetslinjen och att ge människor möjlighet att försörja sig själva. När vad de egentligen menade var att ta ifrån människor försörjningen så att de skall tvingas torka bajs i Moderaternas trappuppgångar.

Igår fick vi se Uppdrag granskning berätta om en 62-årig kvinna som hamnat mellan stolarna mellan två handläggare på försäkringskassan. Den enda fk-handläggaren ansåg att hon borde kunna få förtidspension, den andra att hon kunde jobba, trots att hon var sjukskriven från sitt jobb av läkare för psykiska problem och oförmåga att använda händerna i jobbet. Handläggaren i fråga ansåg att det finns jobb för denna fysiskt och psykiskt sjuka 62-åring. Men det är inte F-kassans sak att tala om vilka jobb hon skall söka. Därför vände sig Uppdrag granskning till arbetsförmedlingen som inte heller kunde säga vilket jobb hon skulle söka. Eller sökt, eftersom kvinnan efter att ha fått besked om indragen sjukpenning tog sitt liv. Ej heller kunde journalisten finna någon arbetsgivare som kunde tänkas anställa en halt och lytt kvinna på 62 år.

Alliansen pratar för övrigt emot sig sjävla. Å ena sidan skall sjuka jobba, å andra sidan vill man ta bort LAS eftersom unga, friska människor har svårt att hitta jobb. Kan man inte ge de jobb som de sjuka föväntas ta till de unga och friska i stället? Nej, för jobben finns ju inte i verkligheten. När Alliansen säger sig bry sig om individen menar dom egentligen precis tvärtom. Att det är individen som själv får komma till rätta med sitt "utanförskap". Som skall leva på luft om de inte på egen hand hittar jobb som inte finns.

Moderaten Gunnar Axén anser att det är fel att skrämma folk med att de kommer att mista sin sjukpenning, så som kvinnan ovan gjorde. Självmorden ökar i själva verket inte på grund av Alliansregeringens politik, utan på grund av att denna politik uppmärksammas i medierna och av oppositionen.

I TV-serien V skulle alltså folk hållt käften och låtit bli att skrämmas, när dom upptäckt att utomjordingarna inte ville dem väl. Snart kommer väl förslag om censur också...

3 kommentarer:

Ulla Wennberg sa...

Axéns önskan om hur media "borde skriva" är väl ett ganska tydligt förslag om (själv)censur...
Och apropå aktuella nyheter:
I Kina är det fint om folk får skriva sanningen, men inte i Sverige.

Rabiatfeminism sa...

Ja, det är rena rama Kina-TV... Och Google kanske får akta sig så de inte tvingas ta bort ord som "självmord" och "utförsäkrad" från sin svenska sökmotor.

meta sa...

Tja, Alliansen kan ju sänka skatterna. För dom som har jobb i alla fall. Men jobb kan de inte trolla fram - så med den här takten på arbetslöshetssiffrorna och utförsäkring från sjukkassan, är det snart inte så många som har försörjning och som därmed kan få skatter sänkta. Alliansen tänkte visst inte på det.

Vilken tur att det är valår i år.