tisdag 26 januari 2010

Moderat angrepp på utförsäkrad kvinna

Två Moderata riksdagsledamöter tar på Aftonbladet Debatt heder och ära av en debattör. Med personliga påhopp om kvinnans arbetsförmåga och vilja att försörja sina barn går de två Moderaterna till hårt angrepp. I inlägget låter dom den Moderata människosynen skina igenom:

"Tydligare kan hon inte säga att hon inte är särskilt intresserad av att få möjlighet att försörja sig själv och sina barn. Hon vill vara kvar i sjukförsäkringen, ha sin försörjning därifrån och gå fri från krav."

Detta utan att ha den minsta aning om kvinnans diagnos, annat än vad de kunnat läsa i hennes tidigare debattinlägg.

Här har vi alltså en regering vars riksdagsmän offentligt misstänkliggör och förnedrar enskilda människor i Sveriges största dagstidning. Är det verkligen okej?

Fler som ställer sig frågande till riksdagsledamöternas sätt att attackera en enskild medborgare: Johan Westerholm och Peter Andersson.

Uppdatering: Isobel Hadley-Kamptz tror att det var här Alliansen förlorade valet 2010, när de visade upp sig i all sin hjärtlöshet. Badlands Hyena pekar på att mobbning kan sätta lite fart på folket. Dittochdatt-bloggen konstaterar att den ena moderaten far med osanning när hon försöker förklara sin sanslösa artikel och Mrs Dolittle efterlyser lite etik och moral även från ordföranden för socialförsäkringsutskottet, Gunnar Axén (M), i riksdagen. Lukas Romson funderar å sin sida på de juridiska aspekterna i att offentligt beskylla en enskild person för bidragsfusk.

Inga kommentarer: