torsdag 21 januari 2010

Kors i taket!

I gårdagens debatt i riksdagen utmärkte sig Fredrik Reinfeldt (M) och Göran Hägglund (KD) genom att hela tiden hacka på sina motståndare och bete sig som om de själva satt i opposition och krävde svar av regeringen. Det intressanta i sammanhanget är att Reinfeldt försöker få oss att glömma att det är i just opposition han själv befunnit sig större delen av livet. Nu försöker han förlöjliga Peter Eriksson (MP) och Lars Ohly (V) genom att påpeka att dom är i denna position.

Roligast var väl Mona Sahlin (S) när hon fick förklara för Maud Olofsson (C) att av de två är det väl ändå Mona som har mest erfarenhet av att regera och sitta i riksdagen, avsevärt mycket mer än någon av Alliansens ledare.

Men, överraskade mig mest gjorde nog Jan Björklund som höll god ton och som verkade uppriktigt intresserad av att faktiskt debattera (om kärnkraften, som han är för). Plus i kanten där för Folkpartiledaren som kanske har en del att lära (!) sina regeringskamrater när det gäller god ton och hyfs i debatten.

Mest gillade jag nog Lars Ohly som är den som ligger närmast min egen uppfattning och den enda som verkar bry sig om vad som verkligen händer på svensk arbetsmarknad. Att sedan Göran Hägglund ständigt omtalar honom i tredje person som Ooooly (inte Åhly) säger väl kanske mest om Hägglunds respekt inför sina riksdagskollegor. Kanske dags att börja kalla Göran Hägglund för Göran Hagglund i stället?

Inga kommentarer: