torsdag 7 januari 2010

Dags att tömma spam-korgen

Vad är det med alla dessa män och kvinnor som söker min uppmärksamhet genom att mejla till mig? Är det verkligen någon som svarar på deras mejl? Läste om den äldre mannen som blivit blåst att betala 800 000 kronor i tron om att han hade vunnit flera miljoner pund i ett lotteri han aldrig deltagit i. Man får hoppas att mannen var senil, annars är det kriminellt korkat.

Själv öppnar jag aldrig mejl från personer jag inte vet vilka dom är. Så Mr Mubarak Hassan, Salif Musa, Sani Mandiouf, Dr Kali Philip, Lorraine Best, Saba Ukika, Salam Kuta, Gavin Bender, Johanna Ström, Ibrhm Karim, Amara Bello,  Alhaji Akim, Mr Goda, Dr Paul Richard, Mr Sayed Tertius, Earline Polk, Mariam Sule, Rosetta Stone (!), George Mukamba, Syarifah Nor Farah Binti Syed Alwi, Madawi Atassi, Michel Duku och Shipley Blanco. Ni kan skicka era jävla fejkmejl till någon annan Hos mig hamnar do, direkt i papperkorgen, olästa.

9 kommentarer:

Sara sa...

Gmail tar hand om det där på ett bra sätt åt mig. Nästan inga slipper igenom. Och jag får en väldig massa. Jag brukar kolla igenom spamkorgen lite snabbt då och då för säkerhets skull, men det är sällan nåt icke-spam hamnar där. Så hatten av för gmail vad gäller spam, faktiskt.

Rabiatfeminism sa...

Ja, dom är bra. Det här är från yahoo-adressen. Men det hamnar alltid i spam-korgen.

Ann-Katrin sa...

OK, för att slippa undan en DEL i alla fall, se till att ta bort din mailadress från websidan, i alla fall så som den ser ut nu. Skriv Snabel_a och mellanslag, så att vi som är riktiga människor kan klura ut vad adressen är ändå men mailrobotar får svårare att bara plocka din adress. Adresser som ligger öppet plockas ner, buntas ihop och säljs vidare till sådana som vill spamma...

Rabiatfeminism sa...

Tack för tipset! Egentligen är det inte något problem så länge dom fastnar i filtret. Jag blir bara fascinerad över att dom tror att jag skall 1. läsa 2. svara. ;)

Ann-Katrin sa...

Grejen är att troligtvis har de här personerna inte en aning om vem du är utan antingen har de köpt en massa adresser och mailar alla - automatiserat - eller så är det en spamrobot som använder deras namn som avsändare fast de inte alls är avsändare...
Själv har jag just nu hamnat på någon "medicin över nätet"-lista men det är alltid samma avsändare så det tycks vara någon som lagt in mig på en lista manuellt. Tror att det har att göra med ett inlägg som hette "Sleeping Pill". Fast grejen är att de uppenbarligen inte läst inlägget; för jag talar om att jag inte behöver sömnpiller eftersom jag kan läsa böcker på tyska, det funkar exemplariskt... (Och då rekommenderar de sömntabletter - go figure...)

Rabiatfeminism sa...

Nej, jag tror inte heller att dom vet vem jag är. Jag var ironisk i mitt inlägg. Jag tror inte ens att dom existerar. Däremot måste ju den människa/de människor som ändå ligger bakom spammen sitta och hitta på namn som dom tror skall attrahera de personer dom skickar mejl till, verka förtroendeingivande. Där tror jag dom misstagit sig när det gäller att få svenskar att lita på "personerna" ovan.

Därför får jag numera mejl från 'Kristina Andersson', 'Pia Svensson' och 'Magnus Hansson' också.

Ann-Katrin sa...

Jag tror faktiskt inte det, jag får samma typer av mail från samma typer av avsändare till samtliga mina mailadresser och de är registrerade i olika länder. De bara slumpar, räcker att någon halv promille svarar så har de sitt på det torra.
Då är det värre med de som utgör sig vara från din bank etc, där ligger det ibland en tanke bakom...

Ann-Katrin sa...

(En helt annan sak, som inte har med blogginlägget som sådant att göra; Tycker det är rätt obehagligt med den där rasistsidan som hela tiden länkar till dig... Så läskigt att jag tog bort funktionen att se vem som länkar till mig, vill liksom inte veta - vill inte vara annonsplats för rasister etc... Det syns ju på bloggen och i alla fall jag har snubblat över till dem via din sida. Ryyys.)

Rabiatfeminism sa...

Vad avser rasisterna på den där sidan. Jag har anmält dem åtskilliga gånger till Blogger och snällt bett dem sluta men de ger sig inte.

Men om jag tar bort ser jag inte vilka andra som länkar. Moment 22. Vilket dom säkert njuter av, dom små stackarna. Och det är ju knappast deras läsare som läser den här bloggen.