onsdag 20 januari 2010

Kina-TV, igen

Eva-Lena skriver om hur den store, men ganska snarstuckne, ledaren läxar upp våra medier för att de inte är tillräckligt underdåniga. Han förväntar sig ju att alla skall vara lika snälla mot honom som Svenska Dagbladets och Dagens Nyheters ledarredaktioner. Även på nyhetsplats. Fortfarande efter tre år har han inte fattat att han är makten som medierna är satta att granska. Förresten, borde man inte kunna använda den där FRA-lagen till att jaga och stoppa bloggare med fel ideologi? Nu när man tänker avprogrammera unga muslimer. (Söndagsskolor och kyrkans barntimmar är dock inte berörda, det är bara muslimsk indoktrinering regeringen vill åt, inte kristen. Allah är farlig medan den där massmördande psykopaten i Gamla Testamentet är en skäggig mysfarbror på ett moln.)

Hos Eva-Lena får vi också tips om andra bloggare som inte bara oroar sig för det antidemokratiska i att landets statsminister beter sig så maktfullkomligt utan också att statsministern verkar ha utgångspunkten att medierna skall stryka honom mer medhårs. Som Johan Sjölander skriver, för en politiker att hata media är lika meningsfullt som för en sjökapten att hata havet.

Statsministern talar mycket om regeringsduglighet när det gäller oppositionen. Oppositionen vars ena ledare suttit i regeringen i nio år, vars tre partier samarbetat bra mycket längre än Alliansens, vars största parti regerat landet större delen av förra seklet, och detta. Han, som har tre års erfarenhet av regerande anser sig mer lämpad. Men något som en person i regeringsställning borde ha lärt sig, även efter så kort tid som tre år, är att inte gnälla på medierna. Att man sitter i regerande ställning, inte i opposition. Men det förstår inte gnällsjuke Fredrik Reinfeldt. Så snart han öppnar munnen är det oppositionspolitikern som talar, som anklagar oppositionen för att inte kunna regera.

Men det är DU, Fredrik Reinfeldt, som regerar nu. Det är kanske dags att börja växa i det uppdraget och sluta gnälla. Eller ja, du får gärna fortsätta för min del. Ditt gnäll är inte särskilt attraktivt och kommer garanterat att straffa sig. För vem vill ha en surpuppa som bara klagar som ledare?

Inga kommentarer: